Sagt på Västra upptaktsträffen: Västerås storfavorit

Den årliga traditionen med en upptaktsträff i hockeyettan hölls under tisdagen, den Västra serien höll sin i ABB Arena i Västerås. Ett Västerås som kommer få spela med en stor måltavla på bröstet denna säsong, VIK kommer vara laget som alla vill besegra. Något som var extra tydligt när samtliga tränare fick tippa segraren av hockeyettan västra. Elva av tolv tränare satte sitt tips på just Västerås. Den enda som valde en annan klubb var Forshagas tränare, Per Lundell, han satte sitt tips på sin moderklubb Mariestad BoIS.

Se upptaktsträffen i repris här

Ordförande Ronnie Glysing hälsade samtliga tränare, spelare och media välkomna till träffen innan han gav ordet till moderatorn för träffen, Cmore kommentatorn Stefan Klemetz som berättade om sitt intresse för hockeyettan. Efter honom fick domarchefen Joel Hansson berätta om domarna i serien, i år är det 40 stycken huvuddomare och 80 stycken linjedomare som ska ta hand om samtliga matcher i Hockeyettan.

Även denna säsong kommer hockeyettan att sända veckans match vid totalt sex tillfällen före jul med början redan nu på måndag med fjolårets hockeyettansegrare mot nykomlingen Gripen i den östra serien:

18/9 Huddinge – Nyköping/Gripen

2/10 Västerås – Borlänge

16/10 Kalix – Piteå

30/10 Tyringe Kristianstad

13/11 Match ej fastställd.

27/11 Skövde – Mariestad

Efter detta var det så dags för tränarintervjuer där de delades upp två och två efter hur premiäromgången ser ut. En match spelas på fredag mellan Västerås och Mariestad, vilket gjorde att Stefan Klemetz valde att ta de övriga tränarna först.

Som vanligt på dessa träffar duggade klyschorna tätt men Arbogas tränare Lenny Eriksson avslöjade att hans lag ska spela med en hög intensitet och ett högt driv i skridskoåkningen under säsongen.

Arboga tar emot Kumla i premiären och båda lagen vill vara med och slåss om en placering bland de fem lagen som går till Allettan efter jul.
Nykomlingen Grums åker till Enköping i premiären på söndag och har som målsättning att hamna bland platserna sex-åtta.
Det andra Värmlandslaget i serien, Forshaga har stärkt upp sin backsida enligt tränare Per Lundell och ska inte vika ner sig som han tyckte att laget gjorde förra säsongen.
Skövdes Tomas Kämpe var nöjd med att hans lag får börja hemma när de tar emot Surahammar, ett Surahammar som de senaste tre säsongerna fått kvala sig kvar i hockeyettan.
Joakim Lundholm i Surahammar kände sig nöjd med sin backbesättning men vill gärna ha in någon mer forward under säsongen.
Lindlöven åker till Borlänge och ser fram emot seriestarten även om Jussi Salo medgav att det fortfarande finns en hel del att jobba på i spelet men målsättningen är att ta sig till Allettan.
Borlänges Dennis Hall berättade att klubben plockat in tolv nya spelare inför säsongen och kommer till skillnad från de senaste säsongerna spela med mer presspel istället för styrspel.

Trots det massiva favorittrycket på Västerås kände Thomas Paananen ingen press utan var mer stolt över att få vara tränare för ett lag med spelare som hela tiden vill bli bättre. Västerås har plockat in en hel drös nya spelare, men Paananen var nöjd med vad nyförvärven visat under försäsongen.

Västerås inleder som sagt hemma mot Mariestad BoIS på fredag kväll, ett lag om tog sig till playoff tre förra säsongen men föll mot Troja/Ljungby.

Klubben har tappat en del nyckelspelare men tränare Karl Helmersson känner sig ändå tillfreds med sitt lag och tycker att dem har en bredare spets i år, förra säsongen hängde mycket på en producerande kedja och så kommer inte vara fallet i år enligt Helmersson.

Premiäromgången hockeyettan västra:
15/9 19:00: VIK Västerås – Mariestad BoIS
17/9 16:00: IFK Arboga – Kumla
17/9 16:00: Skövde IK – Surahammar
17/9 16:00: Borlänge – Lindlöven
17/9 16:00: Enköping – Grums
17/9 16:00: Köping – Forshaga

//Kristoffer Bennemyr-Porath

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *