Sammanfattning Östra seriens upptaktsträff

”Motståndarbackarna sprider puckar överallt” 

Idel upptaktsträffar idag för Hockeyettan, och vi sammanfattar här från den Östra upptakten som hölls i Årsta, på Best Western Capital Hotel. Det känns verkligen att premiären är nära nu, spelare och tränare kändes riktigt taggade och stämningen var väldigt bra när alla minglade runt. De flesta av de här lagen känner varandra utan och innan känns det som och de allra flesta är överens, Östra serien ser jämnare ut än på många år.

Förutom på en punkt: Huddinge vinner grundserien! 8 tränare av 12 tippade Huddinge som seriesegrare. 2 st tippade att Hudiksvall ska ta hem serien medan 1 st trodde Visby/Roma . 1 lags tränare såg alla de fem lagen till Allettan som vinnare.

Se reprisen av upptaktsträffen här

”Vi underskattar inget lag i serien” Visby/Romas tränare Mike Beharrell

Målsättning: Allettan – Seriesegrare: Visby/Roma

”Vi vill göra allting bättre” Väsby IK HK tränare Markus Odén om att förbättra sig ett steg till från fjolårets säsong

Seriesegrare: Alla fem lagen som går till Allettan är vinnare

”Vi har kravlat upp från graven” Wings HC Arlandas tränare Björn Lidström angående att klubben varit nere för räkning.

Målsättning: Allettan – Seriesegrare: Hudiksvall

”Ett år äldre, både spelare och ledare” Valbo Hockeys tränare Magnus Eriksson om laget i år.

Målsättning: Allettan – Seriesegrare: Huddinge

”Bästa nyförvärvet? ETT Jesper Schiöler, det enda vi har just nu” Vallentunas Carl-Johan Klint på frågan vilket nyförvärv som är lagets bästa.

Målsättning: Bättre än förra året i slutändan – Seriesegrare: Huddinge

”We be there” Nykomlingen Nacka HK tränare Duane Smith på frågan om premiären mot Visby/Roma på fredag. ”Vi trodde vi skulle till Tumba på torsdag, men nu ska vi till Visby på fredag” avdelningen snabba vändningar för nykomlingen.

Målsättning: ”vi kommer troligen inte vara med och slåss om Allettan” Seriesegrare: Huddinge

”De har tippat fel förut” Hudiksvalls tränare Lars ”Lillis” Lövblom angående rankingen från Svenska Spel där Hudiksvall rankas tvåa efter Huddinge. ”östra är den tuffaste serien” fortsätter han.

Målsättning: Allettan – Seriesegrare: Huddinge

”Kommer aldrig bli lätt att komma till Nyköping och plocka poäng” Nykomlingen Nyköping Gripens Torbjörn Johansson om att de har haft ett starkt publikstöd på hemmaplan och är svårslagna där.

Målsättning: Etablera sig – Seriesegrare: Huddinge

”Motståndarbackarna sprider puckar överallt” Sollentunas tränare Mikael Erdtman beträffande nyförvärvet från Kanada Zane Jones 191 cm lång och minst 95 kg, när han jagat motståndarbackar i försäsongsmatcherna.

Målsättning: Allettan – Seriesegrare: Hudiksvall

”Ska alltid slå laget på andra sidan” Storfavoriten Huddinge Hockeys tränare Fredrik Mälberg förklarar hur matcherna kommer se ut under säsongen.

Målsättning: Hockeyallsvenskan – Seriesegrare: Huddinge

”Tuffare serie än förra året” hävdar Hammarby Hockeys tränare Johan Sundin

Målsättning: Allettan – Seriesegrare: Huddinge

”Först idag som vi har truppen så spikad som den kan bli” Nykomlingen Tyresö Hanvikens tränare Mikael Karlsson om att truppen ständigt förändrats under lagets försäsong.

Målsättning: Etablera sig i Hockeyettan – Seriesegrare: Huddinge

 

Det var ett axplock av vad vi fick höra under upptaktsträffen i Stockholm. Glöm inte heller att Veckans Match fortsätter under kommande säsong. Måndagar på www.hockeyettan.se är det ni ska besöka.

 

//Stefan Österberg