Så var premiäromgången i Hockeyettan Norra

I lördagens tjuvstart av serien tog Östersund tre poäng hemma mot Teg, mer om den matchen finns att läsa här.  Under söndagseftermiddagen klev ytterligare åtta av lagen in i hetluften och det bjöds på ett antal intressanta resultat.

 

Boden fick bästa möjliga start i  Hockeyettan när man derbybesegrade Piteå med 3-2 inför hela 1401 åskådare hemma i Björknäshallen. Matchvinnare med sitt 3-1 mål i powerplay blev nyförvärvet Viktor Sandberg, förra säsongen i just Piteå.

– Vi gör alla tre mål i powerplay och boxplay fungerade fantastiskt bra. Jag är mest imponerad av att vi orkar hela matchen, tidigare har bensinen tagit slut men nu orkar vi i tre perioder, säger Bodens tränare Robert Nordberg till Bodens hemsida.

Norberg lyfter fram kedjan som leddes av det meriterade nyförvärvet Viktor Lindgren.

– Kedjan med Viktor Lindgren, Christian Nyman och Anton Toolanen kommer ut i fö

rsta bytet och är kanske två minuter i deras zon innan de får tag i pucken. Men vi är här för att skrälla, så är det. Vi vill etablera oss och kan vi sno poäng av de så kallade topplagen så är vi jättenöjda.

 

I Vännäs tog hemmalaget en imponerande seger mot tippade topplaget Örnsköldsvik efter ett sent segermål av Tobias Göransson, som med sitt 3-2 mål avgjorde matchen med bara 24 sekunder kvar av den tredje perioden.

– Vi försökte spela vårt spel och det såg väl inte jättebra ut i början av matchen men vi hade tålamod och tillslut gick det vägen. Det är slitet vi lägger ner rakt igenom matchen och tron på vårt spel som gör att vi till slut får chansen att avgöra, summerar Vännäs tränare Mattias Lund till Vännäs hemsida.

 

I Skellefteå Kraft Arena lyckades SK Lejon få med sig en poäng mot Asplöven när bortalaget vann med 2-3 efter straffar. Matchvinnare för Haparandalaget blev Mikko Väänänen.

– Asplöven har tryck på oss i början av matchen men i tredje perioden tycker jag vi gör allt rätt och är det spelförande laget. Vi lyckas få en kvittering och är även nära ett ledningsmål. Det är alltid surt med förlust men jag tycker vi ska vara nöjda med en poäng, säger SK Lejons back Nils Gustafsson till Lejons hemsida, som även plussar för målvakten Oskar Sehlstedt som med sina 45 räddningar var starkt bidragande till Lejons poäng.

 

Kalix tog en stabil hemmaseger mot Kiruna med 2-0 i PART Arena. Ett effektivt powerplay och stabilt försvarsspel visade sig vara nyckeln för Kalix som gjorde båda sina mål i numerärt överläge genom John Hansson och Andreas Lindgren. I målet stod Christoffer Rifalk för 19 räddningar. Höjdpunkter från matchen finns att se här.

 

 

Summering av omgång 1:

Östersund-Teg 2-1

Kalix-Kiruna 2-0

Vännäs-Örnsköldsvik 3-2

Boden-Piteå 3-2

SK Lejon-Asplöven 2-3 eft. str

 

 

//Marcus Malmsten