Sammanfattning onsdag Östra serien

Tyresö/Hanviken-Väsby 5-1

Premiären i Hockeyettan för Tyresö/Hanviken slutade i dur, efter att man besegrat de klart mer betrodda Väsby IK HK med 5-1. Efter att Linus Pellfok gett Väsby ledningen i andra perioden så var det Charlie Ahlberg som fick äran att göra Tyresö/Hanvikens första mål i dessa sammanhang. Samme Ahlberg såg till att Tyresö/Hanviken utökade ledningen till 3-1 i början av den 3e perioden, dessförinnan hade ett av de sista nyförvärven Christoffer Odljung presenterat sig genom att göra 2-1 för hemmalaget. Odljung blev tremålsskytt i matchen när han spädde på Tyresö/Hanvikens ledning till 4-1 med 3 minuter kvar, och därefter 5-1 i tom kasse. Stark insats av nykomlingen, skotten 41-37 vittnar om chansrik tillställning.

Nacka-Vallentuna 4-3

Så kom då Nackas första 3 poängare, i deras tredje seriematch, när Vallentuna betvingades med 4-3 efter en jämn tillställning sett till skottstatistiken 24-19. Periodsiffrorna 1-1, 1-0, 2-2. Christopher Usov gjorde återigen mål, och Nacka vände ett 0-1 underläge till 3-1, då det återstod ca 14 min av matchen. Det blev nerv ändå eftersom Vallentuna reducerade både till 3-2, och lite senare 4-3 med 5 min kvar av matchen, men närmare än så kom inte bortalaget. Nyförvärvet från Haninge Elliot Lorraine  1+1 och sköt matchavgörande 4-2.

Sollentun

a-Huddinge 3-6

Huddinge gjorde vad man behövde, inte så mycket mer i bortamötet med Sollentuna, som man besegrade med 6-3. En ganska slätstruken match där Huddinge tog kommandot direkt genom mål av vassa Björn Jonasson, och Simon Eriksson i den första perioden.  Mathias Franzén blev tvåmålsskytt i matchen för Huddinge då han gjorde både 3-0 samt 6-3. En annan pålitlig poängplockare är Måns Krüger som stod för 0+2 ikväll tillsammans med backen Alexander Anderberg. För Sollentuna var det deras speciella poänggörare Christian Holmblad som utmärkte sig med 1+2 i matchen.

Sollentuna gör enligt tränaren Mikael Erdtman en match som är ett fall framåt gentemot tidigare matcher. Skottstatistik 24-43.

Valbo-Hudiksvall 3-4

Premiärmatch i serien även för en av förhandsfavoriterna Hudiksvalls HC ikväll. Laget som tvingats träna i Söderhamn under försäsongen och ännu inte kunnat spela några matcher i sin hemmaarena Glysisvallen. Valbo var ingen lätt premiär för Hudiksvall och matchen stod och vägde under stora delar av matchen, där lagen byttes av att ha ledningen. Efter 1-1 i den första perioden så gav nyförvärvet Joakim Axman Valbo ledningen med 2-1 i början på andra perioden. Sen klev måltjuven Oscar Bergkvist in i handlingen och vände matchen med sina två mål till 3-2 för Hudiksvall. Kaptenen Marcus Lindblom 1+1 idag, kvitterade för Valbo tidigt i den 3e perioden och sen hade hemmalaget ypperligt läge att ta ledningen i ett Powerplay med mindre än sju minuter kvar av matchen. Strax efter att Hudiksvall blivit fulltaligt där, avgör Jonas Lindström åt favoriten som kommer ifrån sin seriepremiär med en knapp seger 4-3. Skotten var 23-23 inför 288 personer.

Nyköping Gripen-Hammarby 3-4 efter straffar

Premiären i Rosvalla inför fin publiksiffra 1138 personer som fick se nykomlingen Nyköping Gripen ta emot Hammarby Hockey blev också en jämn match målmässigt. Efter att bortalaget hade ledningen med 2-0 i den andra perioden så fick till slut hemmalaget utdelning och vände till och med matchen till en 3-2 ledning. Johan Mörnsjö, John Moberg och Philip Larsson premiärskyttar när det åter spelades Hockeyettanmatch i Nyköping. Hammarby kvitterade dock i den tredje perioden och matchen gick till övertid och straffar. Där slog Hammarbys tänkta poängkung Benjamin Blomberg till på straffläggningen och segern gick till bortalaget. Skotten vann hemmalaget klart med 34-23.

Visby/Roma möter Wings HC Arlanda på fredag kväll.