Sammanfattning omgång 3 södra

Kristianstad verkar ha kommit över den oväntade premiärförlusten mot Hanhals. Förra omgångens storseger följdes upp med 7-2 hemma mot Grästorp. Det var annars gästerna som startade matchen bäst. Jacob Wulcan hade gjort två mål redan efter sju minuter, men KIK kunde komma ikapp och kvittera innan den första perioden var slut. I den andra perioden avgjorde Kristianstad matchen när man gick från 2-2 till 5-2 och efter ytterligare två mål i den tredje perioden blev segern till slut odiskutabel. Värt att notera är att Kristianstads målvakt, Joel Gistedt, stod för en assist för andra matchen i rad.

Helsingborg tog en efterlängtad seger hemma mot nykomlingen HA74 efter att ha vänt ett underläge i den tredje perioden. Inför slutperioden ledde HA74 med 3-2, men efter mål av Daniel Åhsberg, Carl Lindqvist och Rasmus Rosenqvist kunde Helsingborg alltså vända och vinna. Segern var Helsingborgs första för säsongen och med tre poäng in på kontot avancerar Skåne-laget lite i tabellen.

Hanhals fick en bra start hemma mot Vimmerby. Gustav Johnsson gav hemmalaget ledningen efter drygt sex minuters spel och sju minuter senare kunde Kim Roussakoff dubbla ledningen. 2-0 efter den första perioden för ett Hanhals som såg ut att kunna ta en ny skalp på hemmaplan. Vimmerby gav sig dock inte och både reducerade och kvitterade i mittperioden efter mål av Robin Höglund och Jesper Kokkonen. Matchen såg länge ut att gå till förlängning, men med bara halvminuten kvar av den tredje perioden kunde Jesper Kokkonen göra sitt andra mål för kvällen och avgöra matchen.

Nybro vann en jämn och målglad tillställning borta mot Kallinge/Ronneby efter att Fabian Ilestedt avgjort i box play med mindre än fyra minuter kvar av den tredje perioden. Det var också Nybro som öppnade matchen bäst då man ledde med 2-0 efter åtta minuter. KRIF reducerade några minuter senare och via två snabba mål i den andra perioden hade man vänt på matchen. Mellan Simon Hanssons kvittering och Alexander Lunsjös ledningsmål hann det bara gå 27 sekunder. Fabian Ilestedt kvitterade 39 sekunder senare och ställningen var därmed 3-3 inför slutperioden. Trotjänaren Andreas Nordfeldt gav KRIF ledningen sju minuter in i perioden, men Kim Runemark kvitterade och därefter kunde alltså Fabian Ilestedt avgöra med sitt tredje mål för kvällen.

Tranås körde över Tyringe med 8-1 på bortaplan. Efter att ha gjort 3-0 i den första perioden fortsatte målen att trilla in och att Tranås har fin bredd på forwardssidan märktes då åtta olika målskyttar noterades för gästerna. Tyringe har fått en tung start på årets säsong och har släppt in 16 mål på seriens tre första omgångar.

Efter en mållös öppningsperiod kunde Martin Pärna ge sitt Halmstad ledningen borta mot Dalen. Dryga minuten senare ökade Jesper Johansson på ledningen och Halmstad såg då ut att ta en stark seger i Norrahammar. Med 0-2 på resultattavlan inför den tredje perioden såg det tungt ut för Dalen, men man lyckades vända och vinna. Erik Glimberg reducerade i inledningen av perioden och efter Kalle Hults kvittering kunde Victor Romfors avgöra med sju minuter kvar.

I tabellen är Nybro ensamma i topp efter tre raka segrar. Därefter ligger Kristianstad, Tranås, Vimmerby och Dalen på sex poäng. I botten hittar vi Halmstad och Tyringe som ännu inte vunnit.

Poängligan toppas av Fredrik Hansson som har fått en kanonstart på årets säsong. Kristianstadsforwarden har gjort nio poäng. Han följs av KRIF:s Alexander Lunsjö som gjort tre mål och fyra assist.