Surahammar tog första trean efter hattrick

Surahammar har under de senaste åren haft gigantiska bekymmer i hockeyettan och har under tre raka säsonger fått kvala sig kvar i Sveriges tredje högsta serie. I år vill dock västmanlänningarna göra bättre ifrån sig och förska göra allt för att undvika en negativ kvalserie.

Efter de inledande två omgångarna av årets seriespel såg det dock mörkt ut och laget har haft extremt svårt att hitta nätmaskorna, först 0-6 mot Skövde och sedan 0-5 mot VIK Västerås.
När laget så under måndagen begav sig till Kumla var det nog inte många som räknade in några lätta poäng och inte heller några lätta mål för Surahammar, men laget jobbade kopiöst under matchen och såg till att ta ledningen i den första perioden.
Efter totalt 129 minuter och 12 sekunder av seriespel

et spräckte Robin Bringsén nollan.
Gästerna dominerade stora delar av den första perioden och hade bud å fler mål men lyckades inte överlista John Westermark.

Till den andra perioden kom Kumla ut som ett piggare lag och Surahammar tvingades att ta en utvisning drygt fyra minuter in i perioden. Med tre sekunder kvar av det numerära överläget kvitterade Martin Eberhardsson för Kumla och det kändes som laget verkligen började ta tag i händelserna.
Men så när drygt halva matchen var spelad fick Bringsén pucken på nytt och gjorde inget misstag.
Kumla försökte dock kriga sig tillbaka in i matchen och med tre mnuter kvar av perioden var det återigen oavgjort i ICA Maxi Arena.

Under matchens sista 20 minuter var det en spelare som såg till att stjäla rubrikerna, Robin Bringsén fick en passning från Oscar Sinnby och pillade in sitt tredje mål för kvällen och det skulle visa sig bli det sista målet i matchen.
Kumla fick aldrig något riktigt tryck under avslutningsperioden och Surahammar var närmre ett 4-2 mål än vad Kumla var 3-3, något som naturligtvis tränare Joakim Lundholm var nöjd med efter matchen och berättade för Surahammars hemsida att samtliga hans spelare gjorde ett bra jobb och han passade även på att berömma tremålsskytten lite extra.

På onsdag klockan 19:00 fortsätter hockeyettan västra med matcherna: