Halmstad skrällde – övriga matcher i Hockeyettan södra

Kallinge/Ronneby – Kristianstad 5-2.

Kallinge/Ronneby besegrade Kristianstad med 5-2 inför 972 åskådare i Soft Center Arena. Efter en mållös första period kunde KRIF ta ledningen fyra minuter in på den andra perioden genom Martin Ekström. Kristianstad kvitterade dock sex minuter senare när Fredrik Hansson bombade in 1-1 i power play. Några minuter senare hade också gästerna vänt på tillställningen efter att Malte Sjögren gjort sitt andra mål för säsongen. Med en minut kvar av perioden kunde Cullen Bradshaw kvittera för hemmalaget efter en fin passning av poängkungen Alexander Lunsjö.

2-2 och helt öppet inför den tredje perioden, men där skulle KRIF visa sig vara snäppet bättre än Kristianstad. Rutinerade Andreas Nordfeldt satte dit 3-2 för Kallinge/Ronneby och det var ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. Med fem minuter kvar av matchen kunde Oskar Lindgren göra 4-2 och när Kristianstad sedan plockade ut Joel Gistedt kunde Alexander Lunsjö fastställa slutresultatet till 5-2. Målet var Lunsjös nionde för säsongen.

KRIF vann fullt rättvist och fortsätter därmed att toppa Hockeyettan södra.

HA74 – Tyringe 3-4.

Seriejumbon HA74 tog emot nästjumbon Tyringe hemma i Sävsjö ishall. Det var gästerna som öppnade bäst och Johan Lindholm hade nätat två gånger om redan när åtta minuter var spelade. Några fler mål blev det inte i den första perioden, men en bit in på den andra perioden kunde Tyringe utöka sin ledning genom Jesper Wiberg.

Filip Bergkvists reducering halvvägs in i matchen skulle visa sig vara starten på en stark upphämtning av nykomlingen, för i början av den tredje perioden kunde HA74 både reducera och kvittera inom loppet av tio sekunder. Mikael Roslund reducerade efter 44.02 och Filip Bergkvists kvittering satt efter 44.12.

Det dröjde dock inte länge innan Tyringe kunde återta ledningen. Johan Lindholm gjorde sitt tredje mål i matchen efter 44.46. Tre mål på 44 sekunder, men några fler mål blev det inte utan Tyringe kunde knipa sin andra trepoängare för säsongen.

I och med segern avancerar Tyringe i tabellen, medan HA74 har det fortsatt tungt.

Vimmerby – Dalen 3-4.

Vimmerby fortsätter att förlora mot topplag och Dalen fortsätter att vinna med uddamålet. Vimmerby tog ledningen efter 4.45 genom Pontus Johansson. I slutet av den första perioden kunde Dalen kvittera när Christian Kristiansen satte sitt första mål för säsongen.

En bit in på den andra perioden kunde Vimmerby återta ledningen, men Dalen kunde både kvittera och ta ledningen innan den andra perioden var över. När Dennis Santesson sedan gjorde 2-4 för gästerna såg Dalen ut att gå mot tre poäng, men Vimmerby gav sig inte och lyckades på ett starkt sätt ta sig tillbaka i matchen.

Jesper Kokkonen reducerade med tre minuter kvar och Petter Runesson kvitterade med bara 17 sekunder kvar av den tredje perioden.

Efter en mållös förlängning fick straffar avgöra och där var Dalen omutliga. När både Erik Glimberg och Daniel Håkansson förvaltade sina straffar samtidigt som Vimmerby brände sina betydde det att Dalen kunde plocka med sig bonuspoängen hem på bussen.

Halmstad – Nybro 4-3.

Halmstad stod för en skräll när man besegrade topplaget Nybro hemma med 4-3 efter straffar. Nybro såg annars ut att ha avgjort matchen efter den första perioden när siffrorna 0-3 lös på resultattavlan i Halmstad Arena.

0-1 gjordes av Marcus Mellström, 0-2 av Emil Larsson och 0-3 av Johan Järlefeldt.

Halmstad stod dock för en stark upphämtning som startade med att Jesper Johansson reducerade i inledningen av den andra perioden. Upphämtningen fortsatte sedan med att Björn Hjärpe satte 2-3 med 13 minuter kvar av den tredje perioden och upphämtningen fullbordades när Erik Borg kvitterade med drygt fyra minuter kvar av matchen.

Inga mål gjordes i förlängningen, men i straffläggningen kunde Halmstad förvandla sin upphämtning till en vändning. Martin Pärna fick äran att avgöra för sitt Halmstad och därmed tog Halmstad två poäng, medan Nybro fick nöja sig med en.

Tranås – Grästorp 5-0.

Det var inget snack om vart poängen skulle hamna när Tranås tog emot Halmstad. Tranås rivstartade och Eric Gustafsson kunde göra 1-0 redan efter en minut och Robin Johansson kunde dubbla tranornas ledningen innan fyra minuter var spelade.

När sedan Adam Johansson gjorde 3-0 efter 12.25 var Tranås drömstart ett faktum. I det läget bytte Grästorp målvakt och Adam Schultz fick lämna isen till förmån för Robin Wallin.

Wallin lyckades hålla tätt resten av den första perioden, men i den andra skulle även Wallins nolla spräckas. Anders Skoog satte 4-0 i power play och strax innan den andra pausvilan kunde Sebastian Ottosson göra 5-0, även det i power play.

Den tredje perioden blev sedan en transportsträcka som slutade mållös. Tranås tog därmed tre viktiga poäng i kampen om Allettanplatserna.

Helsingborg – Hanhals 2-3.

Helsinborg fick en smakstart på matchen när Dennis Pegenius satte 1-0 efter 2.36. Det skulle visa sig bli den första periodens enda mål.

I den andra perioden var det i stället Hanhals som fick en bra start. David Stenbacka kvitterade redan åtta sekunder in på perioden och därmed var det 1-1. Innan den andra perioden nått halvvägs tog Hanhals också ledningen när Lukas Wahlberg blev målskytt. Fem minuter efter det kunde dock Helsingborg kvittera genom Daniel Åhsberg som gjorde sitt femte mål för säsongen. 2-2 efter två spelade perioder.

Matchen såg sedan ut att gå mot förlängning, men med drygt fyra minuter kvar blev Ludvig Rantanen matchvinnare för sitt Hanhals när han gjorde 2-3. Helsingborg plockade ut sin målvakt, Arvid Stenmark, med en halvminut kvar av matchen, men lyckades inte åstakomma en kvittering. Istället kunde Hanhals åka hem till Kungsbacka med tre poäng.