Idel skrällar i norrserien under onsdagskvällen

Skrällsegrar var onsdagskvällens genomgående tema i norrserien när samtliga favoriter föll tungt. I Vännäs missade Östersund möjligheten till serieledning när man något överraskande förlorade med 3-2 efter straffar, samtidigt som Vännäs nu är uppe på samma poäng som Asplöven. Östersund såg länge ut att ha matchen under kontroll med ett kraftigt spelövertag under de två inledande perioderna, men Jan Isakssons kvittering i mitten av den tredje perioden tog matchen till förlängning och sedermera straffar där hemmalagets Petter Segersten blev stor matchvinnare med hela tre straffmål och var såklart nöjd med vinsten.

– Jag ville vinna, jag är ju från Östersund så det var en viktig match för mig. Inför straffläggningen var bara att gå in i sig själv och försöka stänka dit dom varianter man har. I övrigt är det en laginsats hela vägen och vi följer gameplan hela matchen där vi håller dom på utsidan. Vi slår sarg ur när vi behöver det och lyckas petar in några puckar, berättar Segersten för Vännäs hemsida efter matchen.

Kalix fortsätter att imponera och tog en oerhört stark seger på bortaplan mot Boden när man vände ett underläge med 3-2 inför den tredje perioden till seger med 3-5. Boden hade ledningen långt in i den tredje perioden men ett vasst powerplay fällde avgörandet till Kalix fördel. Med drygt fem minuter kvar av matchen kvitterade Kalix lagkapten Johan Pettersson och bara två minuter senare tog man ledningen genom Sebastian Modén, båda målen i numerärt överläge. I Bodenlägret var det besvikna tongångar efter den sena vändningen.

– Det är bara att lyfta på hatten för Kalix, de är bättre ikväll. De vinner fler puckar en mot en överallt på banan och är effektivare i powerplay. De är smarta och får bort våra två bästa spelare i Wargh och Nyman på ett bra sätt, även om det kanske inte är enligt regelboken. Men de gör en taktiskt bra match rakt igenom så det är bara att gratulera dem, säger Bodens tränare Robert Nordberg till Bodens hemsida. Höjdpunkter från matchen finns att se här.

SK Lejon hade troligtvis en av sina skönare bussresor hem efter att ha skrällvunnit borta mot Kiruna. Ett stabilt försvar och en storspelande målvakt i Victor Öjdal grundlade segern för Skellefteålaget som i och med segern passerade Örnsköldsvik i tabellen. För Kiruna var det stor frustration efter matchen, som trots ett stort spelövertag inte lyckades vinna matchen.

– Visst ska vi kunna vinna en match när vi har så många klara chanser. Men vi får ta en lärdom av detta. Jag är ganska säker på att detta bygger på erfarenheter för oss som kommer vara viktiga framöver i lagets och klubbens utveckling, säger Kirunas tränare Robert Lahti till Kirunas hemsida.

Ytterligare en skrällseger hittar vi i slaget om Ångermanland som utspelade sig i Skyttishallen i Örnsköldsvik. Hemmalaget gick på pumpen mot glödheta Sollefteå som tog tredje raka segern när man vann med 4-5 efter straffar. Örnsköldsvik sladdar nu rejält i tabellen och det är endast målskillnad som skiljer det tippade topplaget från jumboplatsen.