Intensiv hockeyhelg väntar i norr

Det väntas en intensiv helg för lagen i Hockeyettan norra då inte mindre än tio matcher spelas under lördagen och söndagen.

I Sollefteå siktar man på att bygga vidare på sin vinstsvit som nu är uppe i tre raka utan förlust. Man ställs mot SK Lejon på lördagen och Piteå dagen därpå, båda matcherna hemma i Niphallen.

–  Vi började väl serien lite trevande, men nu har vi tre raka vinster så det är bara fortsätta bygga vidare på det. För egen del har det väl gått helt okej, men det finns mer att hämta spelmässigt känner jag, säger Sollefteås Alexander Puurunen om säsongsinledningen på Sollefteås hemsida.

Tvillingbrodern Filip menar att båda två trivs väldigt bra i Sollefteå.

– Både jag och brorsan trivs bra i Sollefteå, vi har ett ungt och hungrigt lag. Jag tycker vi tar kliv framåt varje dag. Våran styrka är kollektivet, alla är med och bidrar varje match.

Bröderna Puurunen ser fram emot en intensiv helg med många viktiga poäng att slåss om.

– Det kommer bli två roliga matcher att

spela, det är ju jämt i tabellen så det gäller att vi går ut hårt och tar med oss energin och självförtroendet från våra tre senaste matcher. Nyckeln i helgen blir att vi följer vårat spel till hundra procent och höjer vårat spel i 5 mot 5 samt att vi håller oss ifrån utvisningar.

 

Östersund ges en bra möjlighet att direkt revanschera sig efter förlusten mot Vännäs senast. Men spelar i helgen dubbla hemmamatcher mot Piteå och SK Lejon, där lördagsmatchen mot serieledande Piteå blir en direkt seriefinal mellan seriens såhär långt två bästa lag.

 

Örnsköldsvik har en oerhört viktig helg framför sig när man tar emot Boden och Kiruna i Husumhallen. Örnsköldsvik, som sladdar rejält i tabellen, skulle onekligen behöva plocka poäng av både Boden och Kiruna som är två potentiella konkurrenter kring Allettanstrecket.

 

Ska säsongen på allvar vända för underpresterande Asplöven? Man har åtminstone stora möjligheter att köpa sig lite arbetsro på sista Allettanplatsen när man hemma i Haparanda möter Vännäs och Teg i helgen. Tränaren Urban Lahti har deklarerat att det är vinna eller försvinna som gäller för laget i helgen, och det återstår att se om Lahti till slut fått fart på sina mannar.

 

Helgens samtliga matcher i Hockeyettan norra:

Lördag 16.00 Östersund-Piteå (kan ses här)

Lördag 16.00 Sollefteå-SK Lejon (kan ses här)

Lördag 16.00 Örnsköldsvik-Boden (kan ses här)

Lördag 16.00 Asplöven-Vännäs (kan ses här)

Lördag 16.00 Kalix-Teg

Söndag 14.00 Sollefteå-Piteå (kan ses här)

Söndag 16.00 Örnsköldsvik-Kiruna (kan ses här)

Söndag 16.00 Östersund-SK Lejon (kan ses här)

Söndag 16.00 Asplöven-Teg (kan ses här)

Söndag 16.00 Kalix-Vännäs

 

 

//Marcus Malmsten