Åkerlund tillbaka i toppmötet

Efter två matchers frånvaro kommer #35 Magnus Åkerlund tillbaka i HHC-kassen lagom till toppmötet med Visby i Glysishallen på lördag.

– Jag har haft en liten känning och ville inte riskera någonting, men nu har jag tränat fullt ut den här veckan och jag räknar med att spela på lördag.

– Det är ingenting allvarligt, men jag tyckte att det var onödigt att spela när jag inte kände mig helt okej och behövde vila, menar HHC-keepern.

Däremot har HHC andra spelare på skadelistan. Förutom långtidsskadade #57 Magnus Larsson blir nu också backkollegan #8 Tommy Stenqvist borta en tid på grund av en muskelskada i samband med gym-träning. På forwardssidan blir det en del omflyttningar i kedjeformationerna när #88 Martin Naenfeldt måste vila på grund av hjärnskakningen mot Sollentuna senast.

 

false

– Men vi har en bred trupp och är inte oroliga för det här. Dessutom har vi starka juniorer att plocka upp från det framgångsrika J20-laget, menar assisterade tränaren Magnus Nilsson, som vet att det blir en helt annan tändning i laget när det handlar om en match mot en av toppkonkurrenterna.

– Det märks på killarna under träningen att det blir en annan inställning. Man pratar ju alltid om att det ska vara lika i varje match, men alla vet att det är lättare att få en extra laddning och att man blir mentalt förberedd på ett annat vis när det kommer sådana här matcher, konstaterar Magnus Nilsson

false

Hur HHC kommer att spela på backsidan var oklart i skrivande stund. Johannes Westring, som matchar backarna, ser flera alternativ.

– Vi kan gå runt på fem backar och låta några dubblera, det är inga problem för enstaka matcher, eller också fyller vi på underifrån med en back från juniorlaget. Men det där bestämmer vi nog inte förrän under matchdagen, säger Westring.

HHC har så här långt bara spelat fyra hemmamatcher och har bara tappat en poäng i Glysishallen. Det har också genomgående varit hyggliga publiksiffror – något man knappast kan säga om en del andra lag i serien.

I onsdags spelades fem matcher i östra HockeyEttan. Den sammanlagda publiksiffran för dessa fem matcher var 736 personer – en siffra som HHC har goda möjligheter att nå på sin hemmamatch mot Visby. Sämst av alla var Nacka mot Hanviken med 89 (!) betalande och Wings mot Nyköping med 118. Det måste väl också anses som märkligt att serieledarna Huddinge bara säljer 181 biljetter till sin hemmamatch mot Vallentuna.

Visserligen är lördagar av hävd inte någon bra publikdag, men med tanke på att HHC efter nio matcher är obesegrade vid full tid ökar också intresset för laget, som nu har 24 poäng och ligger som tabelltvåa efter Huddinge (29 poäng på 11 matcher) och före Visby på 20 (också med 11 matcher).

Mötet med Visby på lördag är under alla förhållanden en av säsongens höjdpunkter i Glysishallen.

Fotograf: Peter Scott

Skribent: Lars Gösta Larsson