Victor Romfors: ”Dalen blir farliga i år”

Det är jämnt kring strecket i Hockeyettan södra och i morgon, fredag, möts två lag som minst sagt är inblandade i streckstriden. På rätt sida strecket ligger Dalen med 24 inspelade poäng och precis bakom, men på fel sida strecket, ligger Tranås på 22 poäng. Därmed är fredagens drabbning viktig för fortsättningen av serien.

– Den är grymt viktig. Man är väldigt taggad, för slår vi Tranås har vi skaffat oss ett bra utgångsläge, säger Dalens interna poängligaledare Victor Romfors.

Dalen har gjort en stabil första halva av serien och har ännu bara förlorat två matcher under ordinarie tid. Det har dock inte varit tal om några utklassningssegrar, utan faktum är att sju av åtta segrar har varit med uddamålet.

– Ja, det har varit så hela säsongen. Det har nog att göra med att oavsett om vi leder eller ligger under så spelar vi inte annorlunda, utan vi trummar på, säger 23-åringen.

– Det är kanske lite tillfälligheter att vi vunnit så många matcher med uddamålet, men vi litar på varandra, är en stark grupp och vi har många som kan avgöra matcherna.

I fjol blev Dalen åtta i serien på 23 poäng och har därmed redan efter tolv omgångar passerat fjolårets poängskörd. Romfors ser ett par förklaringar till Dalens uppryckning.

– Vi har spetsat laget lite och det har bidragit till ökad konkurrens om platserna. Försvarsspelet har stämt hela säsongen och det skapar trygghet för oss forwards som inte behöver känna någon oro.

Efter två säsonger i Västervik återvände Romfors till Jönköping för två säsonger sedan. Som många andra i Dalen är Romfors fostrad i HV71:s organisation. Precis som Dalen har han växlat upp ett snäpp från i fjol. Förra säsongen blev det nio mål och 15 målgivande passningar på 34 matcher. Den här säsongen har han levererat åtta mål och fem assist på seriens tolv första omgångar.

– Det har känts bra så klart, men först och främst vill jag hylla Kalle Hult och Daniel Håkansson som jag spelar med. Vi har spelat tillsammans sen augusti och vi har bra kemi. De är en stor anledning till att det gått så bra.

– I fjol fick jag hoppa runt mycket i och med att vi hade många skador. Vår kedja har i år fått stort förtroende av tränarna i power play och då ökar självförtroendet, säger han.

Högerskjutande Romfors ser fram emot matchen mot Tranås och är väl medveten om matchens betydelse. Vid seger skapar sig Dalen en lucka på fem poäng till Tranås på fel sida strecket.

– Det gäller att hålla sig på isen och inte dra på sig några onödiga utvisningar och inte att ge dem några onödiga lägen. Det är ju en klyscha, men de små detaljerna brukar bli avgörande. Det är alltid jämna matcher mot Tranås.

Dalen har fördelen att spela på hemmaplan, men ytterforwarden ser ytterligare ett par argument för vad som talar för hans lag.

– Vi har ett bra grundspel med ett bra försvar och vi har många forwards som kan avgöra matcherna. Vi är ett homogent lag, men alla lag som ligger topp sex är jämna.

2013/2014 tog Dalen steget upp i Hockeyettan och man har lyckats etablera sig som ett stabilt Hockeyettanlag, men man har hittills inte tagit sig till Allettan. Dalen har nu skaffat sig ett bra utgångsläge, även om det är jämnt kring strecket. Enligt Romfors skulle det betyda mycket för föreningen att ta sig till Allettan.

– Vi satte upp Allettan som mål innan säsongen och det skulle förstås vara skitkul att gå dit. Jag har spelat Allettan två gånger med Västervik och vet att det är väldigt utvecklande. Det skulle vara ett stort steg för föreningen och viktigt både ekonomiskt och när det gäller möjligheten att rekrytera spelare. Alla här strävar efter Allettan och jag kan säga att Dalen blir farliga i år, avslutar Victor Romfors.

 

/ Anton Gustavsson.