Veckans lag i Västra #8

Efter ytterligare en vecka i den västra serien har det nu blivit dags att presentera spelarna som får representera den västra serien denna vecka.
Vi kan konstatera att Värmland dominerade offensivt under veckan och Västmanland defensivt under förra veckan.

Målvakt: 

Daniel Marmenlind – Lindlövens IF (1)

Lindlövens burväktare har varit en stor anledning till att hans lag placerar sig på andra plats i tabellen. Under veckan har han fått 69 skott mot sig, två har han fått släppa förbi sig och med det kan vi konstatera att han får en räddningsprocent på fina 97,1%.
Marmenlind agerade vägg mot både Enköping och Arboga och belönas därför med en plats i veckans lag.

Backar: 

VIK Västerås HK har ett av de bästa försvaren i hela hockeyettan och har bara släppt in 25 mål på 14 omgångar, näst bäst i hela ettan, (Kalix är bättre med 24) veckan som gått har inte varit något undantag och Västerås har d�

�rför lyckat spela till sig båda backplatserna. För de har trots allt inte bara varit bra defensivt, även offensivt har lagets backar levererat.

Alexander Nilsson-Lindelöf – VIK Västerås HK (3)

För tredje gången denna höst tar Nilsson-Lindelöf en plats i veckans lag.
Den offensivt skickliga backen har haft mängder med speltid och levererat tre assist under veckan. Han har dessutom inte varit inne på ett enda baklängesmål under veckan.

Jimmie Jansson – VIK Västerås HK (1)

Även Jimmie Jansson har gott om speltid i Västerås och har precis som Nilsson-Lindelöf stått för tre assist under veckan. Jansson har dessutom varit inne på fem mål framåt och inte ett enda baklängesmål. En viktig kugge i Västerås defensiv som sällan står för några misstag i matcherna.

Forwards:

På forwardssidan kan vi konstatera att det blir helvärmländskt denna veckan, mycket tack vare Forshagas kross av Borlänge i onsdags.

Henric Höglund – Grums IK (1)

Grums ålderman har haft en bra säsong och denna vecka har inte varit något undantag, trots att hans lag åkt på två förluster har Höglund levererat tre mål för sin klubb och dessutom gjort mycket hårt jobb, både offensivt och defensivt.

Andreas Norrman – Forshaga IF (1)

Norrman hade en rejäl islossning under veckan och stod för sex poäng fördelat på tre mål och tre assist på matcherna mot Borlänge och Enköping. Något som naturligtvis ska belönas med en plats i veckans lag.

Jonas Johannesson – Forshaga IF (1)

Norrmans kedjekamrat hade även han en fantastisk vecka poängmässigt. Johannesson stod för ett mål och fem assist i segrarna mot Borlänge och Enköping och de två Forshaga-spelarna var stora anledningar till att Forshaga plockade sex poäng under veckan och lämnade bottenskiktet av tabellen och närmar sig lagen ovanför.

//Kristoffer Bennemyr-Porath