Veckans lag – Hockeyettan södra

Det har blivit dags att presentera veckans lag för omgång 13 och 14. Som vanligt är det många spelare som gjort sig förtjänta av en plats, men följande sex spelare tar plats den här gången:

Målvakt;

Anton Svensson, Dalen.

Dalen tog full pott i veckan som gick. En stor anledning till det stavas Anton Svensson. I hemmasegern mot Tranås räddade Svensson 29 av 31 skott. I bortamötet med Halmstad fick Svensson mycket att göra. Halmstad sköt 40 skott, men fick bara se ett passera in i mål. Halmstads mål kom med 17 sekunder kvar. Ingen nolla där för Svensson, men en plats i veckans lag förtjänar han.

Backar;

Acke Ringström, Kristianstad.

Acke Ringström fortsätter att bygga på sin mäktiga plus/minus-statistik. Totalt har han spelat 18-1. Den här veckan var Ringström inne på fem mål framåt och noll mål bakåt. Lägg därtill att han satte en kasse mot Helsingborg och ni förstår att Ringström är svårpetad i veckans lag för tillfället.

Anton Santesson, Helsingborg.

Helsingborg föll hemma mot Kristianstad med 2-4, men Anton Santesson assisterade till Helsinborgs båda mål. Det följde han upp med tre nya assistpoäng i Helsingborgs 6-2-seger borta mot HA74. Fem assist under veckans två matcher för Santesson motiverar en plats i veckans lag.

Forwards;

Pontus Andreasson, Hanhals.

Pontus Andreasson är på lån i Hanhals från Frölundas juniorverksamhet, men har inte behövt någon längre tid på sig för att komma in i Hockeyettan. På sina tre matcher i Hanhals har 19-åringen stått för tre mål och två assist. I Hanhals straffseger mot HA74 var det Andreasson som satte den avgörande straffen. Dessförinnan hade han gjort ett mål och en assist i matchen. I 3-2-förlusten mot Vimmerby stod Pontus Andreasson för 3-1-reduceringen som väckte liv i matchen.

Fabian Ilestedt, Nybro.

Nybro besegrade serieledande Kallinge/Ronneby med 3-1 och bröt därmed gästernas tio matcher långa segersvit. Ilestedt satte både 1-0 och 2-1 för sitt lag och var på så sätt starkt bidragande till att KRIF blev påminda om hur det känns att förlora. Nybro föll något oväntat mot Tyringe, men Fabian Ilested bidrog med en assist.

Jesper Kokkonen, Vimmerby.

I Vimmerbys förlustmatch mot Kallinge/Ronneby stod Jesper Kokkonen för en assist, men det är främst för hans prestation i hemmamatchen mot Hanhals som han tar plats i veckans lag. Vimmerby vann med 3-2 och Kokkonen var inblandad i samtliga av Vimmerbys mål. Två mål gjorde han själv och ett spelade han fram till. Kokkonen delar ledningen i Hockeyettan södras skytteliga med lagkamraten Markus Modigs på tretton mål.

 

/ Anton Gustavsson.