Nyköping Gripen utmanar om Allettan

Ett av de lag som fortfarande har chansen på en Allettanplats är Nyköping Gripen Hockey. Laget som är nykomling i den Östra Hockeyettanserien har hittat en formtopp precis till det ska avgöras, och ståtar med fem segrar över de sex senaste matcherna.

– Ja vi har haft bra flyt här nu dom sista matcherna. Samtidigt ska man komma ihåg att det har varit tighta matcher där vi dragit längsta strået. Men samtidigt tycker jag vi har lärt oss match efter match vad som krävs för att vinna. Vi hade ju inte speciellt mycket rutin och många nya spelare inför säsongen, säger tränaren Torbjörn Johansson.

Efter att vunnit på övertid mot Vallentuna senast, och på straffar borta mot Sollentuna före det, möter man ikväll ett av de givna topplagen Visby/Roma på hemmaplan. Formmässigt skiljer det inte mycket mellan de lagen, Visby/Roma som har 15 poäng på de sex senaste matcherna mot Nyköping Gripens 13 poäng. Däremot skiljer det en del poäng i totalen, där bortalaget Visby/Roma samlat på sig 36 poäng, jämfört med Nyköping Gripens 23 poäng.

För Nyköping Gripens del finns det inga hemligheter med varför man nu har hittat en bra form och fortfarande är med i kampen om Allettan, – Vi tar en match i taget, skulle vi nå allettan så är det bara bonus, säger Tobbe försiktigt. 

Men att laget kunnat spela med fullt manskap, och att de tänkta producerande spelarna hela tiden får avlastning i sitt arbete, som gör att de kan gå in och ta vara på de chanser som ges är en styrka hos nykomlingen. Trots en hel del skador på sistone hos Nyköping Gripen har man löst matcherna på ett bra sätt, och via låneavtal med Södertälje SKs J20 har de kunnat fylla ut matchtruppen med hungriga juniorer.

Albin Ivarsson-Hamberg är lagets poängkung hittills med 18 poäng, och han bildar en kedja med John Moberg 16 poäng och Philip Larsson 10 poäng. Alla tre i topp i lagets interna poängliga. Lägg till att lagets båda målvakter har bidragit till många segrar, eller att laget hållit sig kvar i matcher man varit spelmässigt underlägsna i. Både Rasmus Hedström 10 matcher och 91,6% räddningar samt William Lundsten 5 matcher och 93,87% räddningar är unga och lovande, och enligt tränaren Tobbe Johansson är det ett delikat problem att välja målvakt. – Båda spelar väldigt lugnt o stabilt. Får se hur det blir framöver inte bestämt nått ännu. Angående om han kommer välja någon före den andra som förstamålvakt i slutet på serien.

På hemmaplan har Nyköping Gripen inte varit så framgångsrika som de skulle vilja, näst sist av samtliga lag och endast 6 inspelade poäng är inte vad nykomlingen väntade sig. Framförallt där man har de största stödet av alla lagen i serien, med ett publiksnitt på 889 åskådare/match, så hoppas laget vända sin hemmastatistik snarast, kanske redan idag mot Visby/Roma? Bortaplan har däremot varit det stället där laget trivts bäst i den här serien, där har man spelat in 17 poäng, och bara topptrions lag är bättre i bortatabellen.

I mötet med Visby/Roma i eftermiddag får vi se om Nyköping Gripen kan bättra på sin statistik hemma i Rosvalla, Stora Hallen, en seger skulle i alla fall inte minska chanserna för att laget kan nå Allettan. Skadeläget har lättat och det är troligen bara Emil Karlsson och Johan Mörnsjö som saknas idag. – Vi kommer fortsätta ta en match i taget. Har haft en del skador nu och vet ju aldrig vad som händer. Men just nu har vi en bra känsla och go i laget, avslutar Tobbe.

Klockan 15:00 vet vi, när matchen drar igång.

Övriga matcher idag 16:00 matchstart

Huddinge-Tyresö Hanviken

Sollentuna-Valbo

Vallentuna-Hudiksvall

Wings-Väsby

 

//Stefan Österberg

 

Lämna ett svar