Veckans lag: Hockeyettan södra

Det har blivit dags att presentera veckans lag. Följande spelare gjorde bäst ifrån sig under veckan som gick.

Målvakt;

Anton Svensson, Dalen.

Anton Svensson behåller sin plats mellan stolparna i veckans lag efter att ha stått för två gedigna insatser. I hemmasegern mot Grästorp fick Svensson släppa en puck förbi sig redan efter 15 sekunder, men därefter var det stängt. Matchen gick till straffar och där spelar självklart målvaktens insats stor betydelse för hur matchen slutar. Dalen vann och Svensson noterades för 96,77 %. Mot Tyringe var det stängt redan från start och Svensson nollade Tyringe. På vägen mot nollan fick han rädda 27 skott och med tanke på att Dalen vann med 1-0 var Svenssons insats starkt bidragande till att Dalen tog tre poäng.

Backar;

Carl Ernstig, Halmstad.

Halmstad går starkt för tillfället och tog två segrar i veckan som gick. Först besegrades Tyringe på bortais med 2-0 och s

edan slog Halmstad serieledande Kallinge/Ronneby med 3-2 i Halmstad. Mot Tyringe satte Ernstig 1-0 vilket också visade sig bli matchavgörande och mot KRIF stod han för en assist. Totalt noterades Ernstig för 2-0 i plus/minus-statistiken.

Erik Lindström, Nybro.

Nybro utmanar Kallinge/Ronneby om seriesegern efter full pott i veckan. Mot Hanhals stod Erik Lindström för två assist och 2-0 i plus/minus-statistiken. Det följde han upp med ytterligare en assist och 2-0 i plus/minus mot Helsingborg. Totalt stod alltså Lindström för tre assist och plus fyra. Starka papper för Lindström som gör en stark säsong.

Forwards;

Kristoffer Wikner, Hanhals

Hanhals kunde inte rubba Nybro, men tog tre imponerande poäng borta mot Tranås. Stor matchhjälte blev Kristoffer Wikner som var inblandad i samtliga av Hanhals mål. Wikner spelade fram till David Stenbackas 0-1 och till Johan Holmbergs 0-2. Wikner var dock inte nöjd där utan satte själv 1-3, vilket visade sig bli det matchavgörande målet efter att Tranås reducerat i slutsekunderna.

Jakob Karlsson, Vimmerby.

Vimmerby tog ett stort steg mot Allettan under veckan som gick efter att ha besegrat både Helsingborg och Kristianstad. Mot Helsingborg svarade Karlsson för en assist, men det är främst insatsen mot KIK som gör att Karlsson tar plats i veckans lag. Vimmerby vann med 4-1 och Karlsson spelade fram till tre av målen. Lagkaptenen har en viktig förmåga att prestera när det krävs som mest.

Mikael Roslund, HA74.

Att HA74 skulle få det tufft borta mot Kristianstad kom inte som någon stor överraskning, men något oväntat var det HA74 som tog ledningen. Målet gjordes av Mikael Roslund, men KIK vann tillslut med 4-1. På södagseftermiddagen krossade HA74 Grästorp på bortais med 6-1 och Roslund svarade för ett mål och en assist. Roslunds 2-0 mål satt distinkt i krysset och blev matchavgörande.

 

/ Anton Gustavsson.