Inför kvällens matcher i Hockeyettan Norra

Tio lag är i hetluften ikväll när Hockeyettan Norra bjuder på onsdagsunderhållning. Vännäs spelar sin första match på tio dagar när man sätter sig i bussen för bortamatch mot Sollefteå. Med på bussen finns Isak Stenlund-Ädelgran som anslutit till klubben på lån från Hockeyallsvenska Björklöven.

– Isak är en stor forward med högerfattning som med sin avighet är ett hot i offensiv zon och som behöver matchträning. Vi är väldigt tacksamma mot Björklöven som lånar ut honom, säger Vännäs sportchef Jacob Bergendorff till klubbens hemsida.

Stenlund-Ädelgran blir ett välkommet tillskott i poängjagande Vännäs som behöver tre poäng ikväll för att hålla drömmen om Allettan vid liv.

 

Ett annat lag i poängbehov i Allettanjakten är Asplöven, som åkte på en snöplig förlust mot Kiruna senast. Nu väntar en tuff derbymatch mot Boden, som visat upp en fin form den senaste tiden. Just Boden och Asplöven är i allra högsta grad inblandade i Allettankampen, där Boden ska försöka hålla jagande Asplöven nedanför strecket.

– Asplöven kommer från en torsk mot Kiruna och kommer vara enormt revanschlystna, spår Boden tränare Robert Nordberg till klubbens hemsida.

– Vi underpresterade själva mot Lejon senast och vi vill givetvis själva leva upp till det vi sagt till varandra. Därför är det en otroligt inspirerande match för oss att spela, det känns som att vi vill studsa tillbaka lite.

I Boden fattas avstängda Christian Nyman, skadade Viktor Lindgren samt Daniel Gustafsson och Tommy Wargh.

– Vi har fått plocka in några juniorer från J20 på träningarna, så vi får se hur det ser ut imorgon, avslutar Nordberg.

 

SK Lejon är hemma i Skellefteå igen och hoppas åter kunna locka storpublik när topplaget Kalix kommer på besök.

– Kalix tar pucken till mål hela tiden, ställer om spelet snabbt och går väldigt hårt. Det blir viktigt att alla förstår sin betydelse och att varje byte man får kan göra skillnad. Vi måste vara beredda på att ”käka puck” åka skridskor hela tiden och vara extremt rejäla i allt vi gör. Killarna har verkat taggade de sista träningarna så jag hoppas på en bra prestation, säger Lejons tränare Jens Brändström till klubbens hemsida.

 

Kiruna vill återupprepa sin fina prestation från i söndags när man slog Asplöven hemma i Lombia. Nu blir det tuffast tänkbara motstånd när serieledarna Piteå kommer på besök. Kirunas Heikki Puustinen tripplade säsongens målskörd när han sköt två mål senast.

– Jag har slagit personligt rekord i stolpskott den här säsongen, säger den tilltänkta poängkungen Puustinen till Kirunas hemsida. I kvällens match mot Piteå krävs enligt Puustinen en liknande insats som sist.

– Det kommer bli en tuff match, de är förmodligen det bästa laget i serien så vi behöver spela som vi gjorde mot Asplöven. Det känns som att vi har en hel del självförtroende i laget efter Asplövenmatchen och då blir det lättare att spela mot Piteå.

 

Onsdagens matcher i Hockeyettan Norra:

Teg-Örnsköldsvik (se matchen via HockeyettanTV här)

Sollefteå-Vännäs (se matchen via HockeyettanTV här)

Kiruna-Piteå

Asplöven-Boden (se matchen via HockeyettanTV här)

SK Lejon-Kalix (se matchen via HockeyettanTV här)

 

 

//Marcus Malmsten