Felix Såsser straffkung när Sollentuna tog tredje raka

Två matcher från den Östra serien under onsdagskvällen.

Bottenmötet i Tyresö Ishall mellan Tyresö Hanviken och Sollentuna HC blev en jämn drabbning inför 155 betalande. Första perioden var ett visst övertag av hemmalaget, och målet, det enda som föll där, kom från just Tyresö Hanviken. William Garpenlöv målskytt efter knappt 7 minuters spel, skottstatistiken i första perioden skrevs till 11-5.

I den andra perioden utökade Tyresö Hanviken till 2-0 efter 5:22 genom Axel Steen, men i slutet av perioden kunde Sollentuna reducera genom deras specifika målskytt Zane Jones. Tredje perioden inleddes med ett powerplay för Tyresö Hanviken, men målet, det stod Sollentuna för, som shorthanded, numerärt underläge, blev Erik Lyrvall målsky

tt till 2-2. Det dröjde sen till 14 minuten då Elias Lindskog, för andra matchen i rad, hittade rätt och gav Sollentuna ledningen med 3-2.

Hemmalaget tog timeout, och en minut efter målet kom kvitteringen 3-3 av Niklas Grönskog, som blev slutresultat efter ordinarie tid. Förlängningen blev spel mot ett mål, bortalagets. 6-1 i skott, men inga mål för Tyresö Hanviken. Matchen gick till straffar, och där var det en lång straffkavalkad vi fick se. 26 straffar senare, 13 vardera och efter 9 mål totalt så kunde en segrare koras. Sollentunas Felix Såsser blev straffhjälte, tillsammans med målvakterna Jonas Moëll-Lindgren och inhoppande Benjamin Johansson som tog de två sista straffarna. Såsser satte nämligen sina straffar vid fyra tillfällen på Marcus Due-Boje, och Sollentuna tog därmed sin tredje raka seger.

I den andra matchen för kvällen så var det Hudiksvall som tog emot Wings i Glysishallen, och det var inget snack om vilket lag som förde spelet här. Hudiksvall höll Wings borta från sitt egna mål, och Magnus Åkerlund kunde ganska enkelt hålla sin tredje nolla för säsongen, när Wings endast sköt 13 skott mot mål.

Samtliga mål föll i den andra perioden där Oscar Bergkvist inledde med 1-0, innan Hercules Horn-Öhlander sköt 2-0 i powerplay. 3-0 gjordes av 18-årige Linus Karlsson, som startade matchen som extraspelare, och matchen var punkterad. Tredje perioden var en kanonad mot Alexander Jirhage i Wings mål, men han redde ut samtliga 16 skott från Hudiksvall.