Veckans lag: Hockeyettan södra

Det här är veckans lag i Hockeyettan södra för omgång 18 och 19.

Målvakt;

Hampus Alexandersson, Tranås.

Tranås tog två nödvändiga segrar för att fortsätta ha chansen på en Allettanplats. Mot Kristianstad räddade Alexandersson 23 av 24 skott och bidrog därmed till att Tranås kunde vinna med 5-1. Mot HA74 räddade han 20 av 22 skott när TAIF vann med 3-2. Alexandersson hade en räddningsprocent på 93 under veckan som gick och en målvakt i form är precis vad Tranås behöver i det här läget.

Backar;

Dennis Fröland, Vimmerby.

I Vimmerbys 6-0-kross på Grästorp svarade Fröland för två assist och var dessutom +3 i plus/minus-statistiken. Det följde han upp med ytterligare en assist mot Nybro. Fröland assisterade till Jakob Karlssons kvitteringsmål i den tredje perioden. Totalt har han svarat för 14 assist den här säsongen och ligger med det trea i backarnas poängliga, men det är fortfarande en nolla i målkolumnen. Kanske kommer säsongens första kasse i kväll mot Dalen?

Jesper Nordin, Tranås.

Jesper Nordin var precis som sin lagkamrat Hampus Alexandersson bidragande till att Tranås tog tre viktiga poäng hemma mot Kristianstad. Nordin stod för två assist, varav ett var till Anders Skoogs matchavgörande 2-0-mål.

Forwards;

Johan Skinnars, Kristianstad.

Det blev en rejäl förlust för Kristianstad borta mot Tranås, men Skinnars svarade för en assist. Mot Halmstad gick det bättre, både för KIK och för Skinnars. Kristianstad vann med 8-4 och Skinnars levererade ett mål och fyra assist i matchen. Med tre omgångar kvar ligger han på andra plats i poängligan med fina 33 poäng.

Fredrik Hansson, Kristianstad.

På första plats i poängligan ligger dock Fredrik Hansson med ännu finare 39 poäng. Hansson hade identiska siffror som Skinnars i veckan som gick. En assist mot Tranås och ett mål och fyra assist mot Halmstad.

Fabian Ilestedt, Nybro.

I Nybros 6-2-seger mot HA74 svarade Ilestedt för ett mål och en assist. Fabian Ilestedt är en av seriens absolut vassaste straffskyttar och det visade han mot Vimmerby. Två gånger om. Ilestedts två straffmål mot Vimmerby innebar att Nybro fick med sig två poäng i toppmötet. Tidigare i matchen hade han dessutom en assist.

 

/ Anton Gustavsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *