Tung seger för Väsby under onsdagen

Här följer en sammanfattning av onsdagens matcher från Hockeyettan Östra. Det var framförallt till Väsby och Vilundahallen som de flestas blickar riktade sig under onsdagkvällen. I ett mötet mellan tabellfyran Valbo och tabellfemman Väsby var det ytterst viktiga poäng på spel, då båda lagen ville säkra, eller åtminstone ta ett stor steg närmare en plats i Allettan efter jul.

Väsby satte tonen direkt eftersom det bara tog 23 sekunder innan Lubomir Fetkovic, hemvändaren från Asplöven, sköt 1-0 till hemmalaget. Valbo kvitterade efter dryga 5 minuters spel genom Thomas Johnsen, och höll  spelet uppe helt ok mot ett betydligt mer taggat Väsby, i den första perioden. Hemmalaget kunde dock återta ledningen innan första perioden var över, Johannes Sandberg sköt in en retur till 2-1.

Andra perioden var Väsby ett eller ett par nummer större än Valbo som tvingades till 8 utvisningsminuter i båset. Det satte sina spår i det tryck som hemmalaget försatte Valbo i, och 3-1 kom genom Fredrik Falk innan Robin Karlsson hittade rätt i ett av alla powerplay under kvällen till 4-1.

Tredje perioden inleddes med ett powerplay för Valbo, men Albin Karlsson i Väsby punkterade definitivt matchen genom att göra 5-1 i boxpay. Albins TREDJE mål Shorthanded, under säsongen, bäst i serien på det. I och med segern för Väsby så bytte lagen plats i tabellen, Väsby ny fyra och Valbo femma, men fortfarande på rätt sida strecket. Väsby kan nu nästintill kvittera ut en plats i Allettan då man har 6 poäng ner till Nyköping Gripen och 17 plusmål tillgodo. Lagen möts för övrigt i nästa omgång, och Nyköping Gripen jagar i första hand Valbo som är strax ovanför nu, 3 poäng tillgodo på Nyköping Gripen, men också 14 plusmål bättre. Valbo möter Tyresö/Hanviken på söndag och kan där säkra ett avancemang till Allettan.

Nyköping Gripen som också jagar en plats topp-5 gjorde vad som krävdes av dem under gårdagen i och med seger hemma mot Wings med 4-3. Robin Jacobsson och Simon Rodling blev hemmalagets målskyttar i den första perioden, medan Filip Hedberg stod för Wings 1-1 mål. Samme Hedberg gjorde även Wings andra mål för kvällen när han kvitterade till 2-2 efter bara 24 sekunder av den andra perioden. Som vanligt när Nyköping Gripen är i farten så brukar deras förstafemma vara med i poängproduktionen, Philip Larsson var målskytt den här gången när han sköt 3-2 i början av den andra perioden, assisterad av sina kedjekamrater Albin Ivarsson-Hamberg och John Moberg. Innan perioden var över hade dock Wings kapten Mathias Johansson kvitterat, och det var likaläge inför den tredje perioden.

Avgörandet kom efter drygt halva tredje perioden när Kim Lindström blev segerskytt med sitt 4-3. Matchen var svängig utan speciellt bra defensivt spel från båda lagen, och flertalet chanser skapades. Nyköping Gripens chans på Allettan lever vidare, men då krävs också en seger i helgen mot Väsby hemma i Rosvalla. Wings spelar vidare om bonuspoäng och har Huddinge borta i nästa omgång.

Huddinge åkte till Vallentuna som serieledare och stora favoriter, men även som redan klara för Allettan sedan länge. Ett Vallentuna som Huddinge haft lite problem med på bortaplan genom åren, och gårdagen var en sånt tillfälle när serieledarna inte fick spelet att stämma, samtidigt som Vallentuna krigade på ordentligt. En mållös första period och ett mål i andra perioden inprickat av Rasmus Dahlberg-Karlsson för bortalaget gav en förväntad bortaledning inför sista perioden. Men då 3 minuter återstod av matchen prickade veteranen Andreas Paulsson in kvitteringen och matchen gick till förlängning. Där ådrog sig gästerna en utvisning varpå Vallentuna sensationellt kunde avgöra med 2-1 genom Oskar Carlsson. Nicklas Larsson-Tysell också matchvinnare genom sina 33 räddningar i matchen. Noterbart i den här matchen är att Far och Son Paulsson bildade ett forwardspar under matchen i Vallentunas lag. Historiskt när 17-åriga Lukas spelade tillsammans med pappa Andreas genom hela matchen. Andreas som för övrigt stod för sin 350e match på Hockeyettannivå. Det lär säkert bli fler tillfällen under säsongen när vi får stifta bekantskap med ”Pålle sr” och ”Pålle jr”. Huddinge fortsatta serieledare och möter Wings hemma på söndag. Vallentuna har ny hemmamatch mot Hammarby i helgen.

Tyresö/Hanviken med nye tränaren Bobo Simensen i båset har styrt upp defensiven på slutet och efter en bra insats mot Visby/Roma senast så kom äntligen en 3-poängare för laget under onsdagskvällen i mötet med Nacka. Det var 15 omgångar sedan som Tyresö/Hanviken fick jubla för en seger, men den här gången gjorde man det ordentligt efter att åter komma in på vinnarspåret. 6-3 slutade matchen mot ett Nacka som inkasserade sin fjärde förlust på fem matcher. Christoffer Odljung poängbäst med 1+2 och Andreas Olsson och Charlie Ahlberg blev båda tvåmålsskyttar i hemmalaget som fick matcha en hel del juniorer i och med skador och sjukdomar. Men de skötte sig galant och visade att de vill ha fler chanser i Hockeyettan. Tyresö/Hanviken lämnade därmed över jumboplatsen till Wings och klättrade till en 1oe plats, möter på söndag Valbo på bortaplan. Nacka har endast en match kvar i grundserien och den är nästa vecka då man avslutar mot just Valbo.

Till sist vänder vi oss till SDC-hallen där Hammarby visade upp en fin effektivitet i mötet med Sollentuna. Jesper Skogström blev matchens första målskytt till 1-0, innan formstarka Anton Molnar styrde in 2-0. Joakim Bolinder gjorde 2-1 innan perioden var till ända. Bajen tog över mer och mer under den andra perioden, Eric Winbergh sist på pucken till 3-1, men Sollentuna replikerade snabbt genom Albin Berg. En annan spelare som är i form är Christian Olsson i Hammarby, han utökade ledningen till 4-2 innan andra perioden var över. Samme Olsson skulle punktera matchen när han med sitt sjunde mål för säsongen gjorde 6-3 med sju minuter kvar. Dessförinnan hade Linus Carlsson gjort 5-2 på passning från bla Olsson, och Sollentuna gjorde ett försök att komma ikapp då Elias Lindskog reducerade till 5-3. Men Hammarby var ett nummer för stort den här kvällen och höll undan. Nu möter Hammarby Vallentuna borta i helgen, och Sollentuna tar emot Hudiksvall på hemmaplan i jakten på viktiga bonuspoäng inför fortsättningsserien.

 

Tabellen hittar du här

 

//Stefan Österberg

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *