Borlänge tog tillbaka fjärdeplatsen

Grundserien är redan avgjord, åtminstone vilka lag som ska spela i respektive Allettan Norra och Hockeyettan Västra Vår och under torsdagen möttes Borlänge, som ska spela Allettan och nykomlingen Grums som kommer att få spela fortsättningsserien.
Och det blev en svängig historia, men vi tar det från början.

Borlänge kom med ett starkt självförtroende till matchen mot Grums efter att ha säkrat platsen i Allettan under den senaste omgången. Borlänge spelade en fin ishockey och såg till att skapa en hel del målchanser mot Martin Svedberg i Grums-målet.
Jacob Thor lyckades dessutom överlista burväktaren redan efter 4.50 när han blev serverad av Johan Malmborg och Henrik Olsén.
När hemmalaget fick chansen att spela med en man mer på isen fick Svedberg plocka ut nästa puck ur nätmaskorna, Sebastian Bengtsson stänkte dit sin fjortonde kasse i höst. Det powerplayspelet hann vara i 22 sekunder, nästa powerplay Borlänge fick behövde bara sex sekunder innan Svedberg fick plocka ut puck nummer tre för kvällen.
Lars Eriksson skickade in sitt tredje mål assisterad av duktiga Isak Pantzare och Johan Malmborg.
Den första perioden tillörde helt klart hemmalaget men den andra var betydligt jämnare, mycket beroende på utvisningarna Borlänge drog på sig. Men deras boxplay-spel var riktigt bra och Grums kom inte till många farliga lägen i den spelformen under mittperioden.
Robert Thellberg lyckades till slut få hål på Oliver Eriksson, men det målet kom i fem mot fem.
Inför den tredje perioden kändes Borlänges ledning kassaskåpssäker men Grums kom ut hårt från första tekningen och satte hög press direkt. Något som gav utdelning, Gabriel Johansson reducerade efter fyra minuters spel och tre minuter senare var det helt plötsligt kvitterat. Henric Höglund och Jerker Westberg serverade Pelle Hedlund som satte dit kvitteringspucken bakom Eriksson.
Halvvägs in i den sista perioden fick Borlänge återigen träna på sitt boxplay-spel och gjorde det återigen med bravur. Först klarades Isak Pantzares utvisning av och när sedan Jacob Thor blev utvisad lyckades man inte bara döda utvisningen utan Borlänges Henrik Olsén såg dessutom till att ge hemmalaget ledningen med 4-3 när han skickade in pucken bakom Svedberg.
Minuten senare ökade Marcus Andersson på till 5-3 och det kändes avgjort på nytt.
Grums tog sin timeout direkt efter 5-3 målet och fick efter mycket hårt jobb chansen att återigen spela med en man mer på isen och då fick gästerna till en ny reducering, Robert Thellberg hittade nätet för andra gången i matchen men närmare än så kom aldrig Grums och Borlänge tog därmed tillbaka fjärdeplatsen i tabellen från Skövde.
För Grums del väntar ny bortamatch på söndag när laget beger sig till Västerås och för Borlänges del väntar ytterligare en hemmamatch när laget tar emot Skövde på söndag.

//Kristoffer Bennemyr-Porath

Foto: Jörgen Notes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *