Inför nyckelmatchen: ”Såg mörkt ut ett tag”

I den sextonde omgången av Hockeyettan södra föll Tranås hemma mot Hanhals med 2-3. I det läget var tranorna sjua i tabellen och hade åtta poäng upp till Vimmerby och Kristianstad närmast ovanför Allettanstrecket. Avsåndet till Dalen var tio poäng. Fyra matcher och fyra segrar senare har avståndet krympt till tre poäng till Vimmerby och Dalen som befinner sig på de sista Allettanplatserna.

– Det såg mörkt ut ett tag när vi hade åtta poäng upp till strecket och det var 18 kvar att spel om, men vi gav inte upp utan vi har vaknat till på slutet och nu har vi allt i egna händer, säger Tranås rutinerade back Robin Johansson.

Med två omgångar kvar gör fem lag upp om fyra platser. Det är ett klassiskt getingbo kring strecket.

– Vi trodde hela tiden att det skulle se ut såhär, att det skulle vara jämnt i tabellen hela vägen. Vi ska göra vårat, så får vi hoppas att det räcker, säger 27-åringen.

I morgon, lördag, väntar ett minst sagt laddat möte med Vimmerby som utöver att vara ett derby nu även är en nyckelmatch i streckstriden.

– Egentligen är det inget som behöver sägas. Det är alltid speciella matcher mot Vimmerby, oavsett hur det ser ut i tabellen, men det klart att det vore lite extra att eventuellt få spela  bort dem från Allettan, säger Johansson.

När lagen möttes i Vimmerby tidigare den här säsongen vann Vimmerby med 4-3 och Robin Johansson vet vad som blir viktigt inför morgondagens match.

– Power play och box play blir viktigt. Vimmerby är bra i power play, men samtidigt är vi bra i box play. Vi kan inte ta för många utvisningar. I grunden är det två jämna lag, så jag tror att det kommer handla om att göra minst misstag.

Det är som sagt mycket som står på spel, men Johansson vill inte veta av något snack om en ångestmatch, utan förväntar sig istället en kul match med härlig inramning.

– Det ska bara bli roligt. Hade jag fått välja hade det alltid varit den här typen av matcher. Det ska bli fantastiskt roligt.

– Jag tror det kommer mycket folk. Det har varit lite sådär med det, kanske beroende på resultaten, men nu kan man inte få en bättre match att gå och kolla på. Det kommer säkert ett par Vimmerbybussar också, avslutar Robin Johansson.

 

Det är som sagt ett getingbo kring strecket i Hockeyettan södra. Två omgångar återstår och här hittar du förutsättningarna.

 

/ Anton Gustavsson.