Västerås tog tolfte raka när Lehmanns målskytte lossnade

För en knapp vecka sedan var det Skövde IK som firde 60-års jubileum med pompa och ståt, under fredagen var det dags för Forshaga IF att fira jubileum. Klubben bildades nämligen så tidigt som 1907 och firade därmed 110 år som förening under matchen mot Västerås.

Men det var ingen klang och jubelföreställning publiken bjöds på inledningsvis, Forshaga, som för övrigt är det senaste laget att plocka poäng av just Västerås trycktes tillbaka i inledningen och gästerna hade ett par bra chanser men David Söderberg gjorde sig stor och tog hand om chanserna som hans lag bjöd på.
Inte heller i powerplay kunde Västerås överlista burväktaren och det kändes länge som att det skulle vara mållöst in i den första periodvilan.
Men då klev Alexander Nilsson-Lindelöf fram och prickade in 0-1 för Västerås, assisterad av Fredrik Johansson och Niclas Lehmann. Då återstod det endast 24 sekunder av perioden och målet satte prägel på den andra perioden.
För även om det var Forshaga som avlossade flest skott under mittperioden var det Västerås som gjorde det enda målet, mycket tack vare ett fint målvaktsspel av Daniel Wahlberg och ett bra försvarsspel av Västerås som lag.
Målet till 0-2 kom efter 9.15 och gjordes av Fredrik Johansson.
I den tredje perioden startade Västerås i ett ursinnigt tempo för att försöka stänga matchen och redan efter 45 sekunder satt 0-3 bakom Söderberg när Niclas Lehmann efter ungefär hundra lägen den här hösten spräckte sin målnolla.
Forshaga fortsatta dock att kämpa och samtidigt så kändes det som att gästerna började slappna av. Något som straffade sig när Andreas Odhe reducerade bara minuten efter Lehmanns mål.
Lehmann nöjde sig inte med ett mål ikväll, för efter 9.41 av den avslutande akten fick han en passning från Fredrik Hetta och skickade in 1-4 för sitt Västerås.
Mindre än minuten senare vände det igen och Calle Kjällström lyckades överlista Wahlberg för en reducering fram till 2-4 men närmre än så kom aldrig Forshaga,
Istället kunde Petter Mattsson fastställa slutresultatet till 2-5 i öppen kasse när Forshaga satsade på en extra utespelare.
Segern innebär att VIK Västerås nu besegrat samtliga lag under ordinarie matchtid den här grundserien och storfavoriten har verkligen fått upp farten.
Kvällens seger var den tolfte i rad, elfte raka trepoängaren och laget går från klarhet till klarhet och kommer bli en giftig utmanare till seriesegern i Allettan Norra.
Två omgångar återstår och för Forshagas del väntar bortamatch mot Surahammar nu på söndag, samtidigt som Västerås tar emot Grums.