En omgång återstår – här är förutsättningarna

Inför förra omgången var det fem lag som slog som fyra platser. Efter att Nybro och Kristianstad säkrat spel i Allettan är det nu tre lag som slåss om två platser. Vimmerby, Dalen och Tranås är lagen som gör upp. Här är förutsättningarna inför den 22:a och avslutande omgången av Hockeyettan södra.

Vimmerby

41 poäng, + 21 i målskillnad.

Återstående match: Halmstad (h).

För Vimmerbys del räcker det med seger efter förlängning/straffar hemma mot Halmstad för att vara klara för Allettan utan att behöva bry sig om andra resultat.

Vad har motståndet att spela för?

Halmstad ligger på 7:e plats och kan inte komma högre upp i tabellen, men riskerar vid förlust under ordinarie tid att bli passerat av Hanhals och därmed få starta Fortsättningsserien som trea istället för tvåa.

 

Dalen

40 poäng, +8 i målskillnad.

Återstående match: HA74.

Tar Dalen lika många poäng som Tranås i den sista omgången är man klara för Allettan. Man tar sig också till Allettan om man tar två poäng mer än Vimmerby.

Vad har motståndet att spela för?

HA74 ligger just nu på elfte plats i tabellen, men har chans på tiondeplatsen samtidigt som man riskerar att bli sist.

 

Tranås

39 poäng, +29 i målskillnad.

Återstående match: Nybro (b).

Förlorar Tranås under ordinarie tid kan du bortse från allt du läst. Då är nämligen Vimmerby och Dalen klara för Allettan och Tranås får spela Fortsättningsserien efter jul. Tranås har minst poäng, men bäst målskillnad vilket gör att man behöver ta en poäng mer än Dalen eller två poäng mer än Vimmerby i slutomgången för att ta sig till Allettan.

Vad har motståndet att spela för? Nybro ligger tvåa, kan inte bli etta, men kan bli trea. Värt att notera är att till skillnad från Fortsättningsserien så tar lagen inte med sig några poäng till Allettan vilket betyder att det i grunden inte spelar så stor roll om man blir tvåa eller trea i serien.

Sammanfattning

Det är upp till Tranås att besegra Nybro på bortais vilket självklart inte är någon enkel uppgift, men samtidigt ska det noteras att Nybro inte har något mer än äran att spela för. Vimmerby och Dalen får gälla som favoriter i sina respektive matcher, men möter lag som har något att spela för.

 

/ Anton Gustavsson.