sön 21 okt Slut
Hockeylag BHF 3
Hockeylag KÖP 2
sön 21 okt Slut
Hockeylag SIK 3
Hockeylag MAL 5
sön 21 okt Slut
Hockeylag ARB 2
Hockeylag GRU 4
sön 21 okt Slut
Hockeylag TRA 10
Hockeylag FOR 3
sön 21 okt Slut
Hockeylag VHC 5
Hockeylag ASP 4
sön 21 okt Slut
Hockeylag THO 8
Hockeylag KIR 5
sön 21 okt Slut
Hockeylag ÖRN 3
Hockeylag BOD 1
sön 21 okt Slut
Hockeylag HUD 2
Hockeylag HHC 4
sön 21 okt Slut
Hockeylag NYK 2
Hockeylag ESK 1
sön 21 okt Slut
Hockeylag VBK 3
Hockeylag SEG 2
sön 21 okt Slut
Hockeylag HAN 0
Hockeylag VSB 7
sön 21 okt Slut
Hockeylag TYR 7
Hockeylag HAL 1
sön 21 okt Slut
Hockeylag MRM 3
Hockeylag HLS 5
sön 21 okt Slut
Hockeylag KAL 4
Hockeylag HEL 1
ons 24 okt 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag BHF -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag KÖP -
Hockeylag SUR -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag ARB -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag SIK -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag KUM -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag SKL -
Hockeylag KAL -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag HUD -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag SHC -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag TIF -
Hockeylag HAN -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag VBK -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag NYK -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag KRF -
Hockeylag DAL -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag KRI -
Hockeylag KAL -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HEL -
Hockeylag MRM -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HLS -
Hockeylag TYR -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HAL -
Hockeylag VIM -
fre 26 okt 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag KAL -
fre 26 okt 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag TRO -
fre 26 okt 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag SHC -
lör 27 okt 16:00
Hockeylag KIR -
Hockeylag ÖST -
sön 28 okt 15:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag VRH -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag KAIF -
Hockeylag SKL -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag NYK -
Hockeylag HAN -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag ASP -
Hockeylag ÖST -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag LIN -
mån 29 okt 19:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag PIT -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag ARB -
Hockeylag KÖP -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag FOR -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag ÖST -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag HHC -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag HAL -
Hockeylag TRO -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag VIM -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag NYB -
fre 02 nov 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag KRI -

Sista omgången i Östra serien är färdigspelad.

Då var den sista omgången i grundserien färdigspelad för Hockeyettan Östra, och inför denna avslutning fanns det inte så mycket som kunde ändra sig i tabellplaceringarna. 

De fem klara Allettanlagen kunde spela avslappnat och utan press, men i ett möte var det kanske att sätta sig i respekt för motståndet eftersom de går upp mot varandra igen när Allettan drar igång. Det mötet skedde i Vilundahallen där Väsby mötte Visby/Roma, och ett formtoppat Väsby var beslutna att fortsätta sin fina svit, men då var man tvungna att besegra ett annat lag i form, Visby/Roma med fem raka vinster.

Bortalaget började bäst och ledde efter den första perioden med 2-1, men i den andra perioden var det bara hemmalaget. Väsby gjorde där 4-0 i perioden och gick upp till en 5-2 ledning inför den sista perioden. I den tredje perioden utökade Väsby även till 6-2 och slutresultatet 7-2, genom två mål i powerplay av Felix Fjällkeborn och Nicklas Sjölund. Noterbart att bortalaget vann skotten i denna chansrika tillställningen. Visby/Roma slutar på 3e plats, Väsby slutar 4a.

Hudiksvall fick inte en enkel resa mot 3 nya poäng via seger med 4-0 mot Nyköping Gripen, som stred tappert uppe i Glysis, och länge höll 1-0 underläge. Men i den tredje perioden sköt hemmalaget 3 mål till slutresultatet 4-0 och det innebar också att Hudiksvall tog andraplatsen i serien, fyra poäng bakom Huddinge. Målvakten Magnus Åkerlund höll nollan för fjärde gången under höstsäsongen. Vi fick även se hela fem stycken spelare producera två poäng vardera i matchen, för Hudiksvalls räkning, poängkungen Patrik Elfsberg, nyförvärvet Christoffer Persson, Oscar Bergkvist, Simon Lövgren och Markus Västilä. Nyköping Gripen kommer inleda fortsättningsserien i ledningen med 6 bonuspoäng.

Femte laget till Allettan från den här serien, Valbo HC, åkte till Nacka och en match som svängde fram och tillbaka, men hela tiden hade bortalaget greppet. Första perioden innehöll fyra mål, tre för Valbo och ett för Nacka, men det var idel kända poänggörare för de båda lagen som producerade. Elliot Lorraine inledde målskyttet innan Max Pålholm kvitterade, sen var det kedjan Blom-Lindblom-Axman som hittade rätt, innan William Berg med sitt nionde mål för säsongen gjorde 1-3 innan periodvilan.

Andra perioden var idel utvisningar och många powerplaylägen uppstod, men inget mål förrän en bit in i perioden då Marcus Halvarsson gjorde sitt första mål för året till 2-3. Med en målvaktsassist av Otto Bäcklin, via Pontus Broeng så kunde Marcus Lindblom utöka Valbos ledning till 2-4. Två minuter senare hade Mathias Schumacher på assist av Marcus Halvarsson och Christian Wennergren åter reducerat, genom ett mål i powerplay, och när halva perioden var spelad, hade Nacka kvitterat genom kapten Philip Nilsson-Fornes, och en tredje poäng för kvällen av Marcus Halvarsson som även fanns med bakom detta målet. Förlängningen var halvvägs in när seriens skytte- och poängkung Joakim Axman avgjorde för Valbos del till 4-5. Valbo slutar därmed på en femte plats, Nacka kommer starta fortsättningsserien med 5 bonuspoäng efter deras sjunde plats.

Tyresö/Hanviken-Vallentuna slutade med bortaseger 1-3 efter att Andreas Paulsson varit framgångsrik och tongivande med 1+1. Målvakten Nicklas Larsson-Tysell räddade 26 av 27 skott för Vallentuna som därmed slutar på en 9e plats i tabellen. Tyresö/Hanviken slutar på 11e plats och inleder med en bonuspoäng när serien drar igång efter nyår.

Wings hemma mot Sollentuna bjöd på en händelserik andra period där fem av de totalt åtta målen föll. Efter att Lucas Lagerstedt gav Sollentuna ledningen i första perioden så låg målvakten i Wings Robin Christoffersson bakom kvitteringen i numerärt underläge, den ANDRA målvaktsassisten under kvällens matcher. Mattias Johansson snappade upp pucken och gjorde 1-1, hans nionde för säsongen. Anton Rubtsov var för övrigt Wings andra målskytt i den här perioden när han gjorde både 2-1 samt 3-2. Tredje perioden inleddes med ett ledningsmål för Sollentuna genom Emil Broed, till 3-4, och när Simon Boman med mindre än två minuter kvar gjorde sitt första mål till för året så punkterades matchen till 3-5. Wings slutar på en 12e plats i tabellen, Sollentuna klättrade upp till en 10e placering.

Till sist var det matchen mellan Hammarby och seriesuveränen Huddinge Hockey som spelades, och med några spelare som verkligen har en formtopp just nu. Hos hemmalaget är kedjan med Linus Carlsson-Magnus Kullerback och Christian Olsson stekheta, idag låg de bakom kvitteringen till 2-2 i början av den tredje perioden. Men Huddinge hade en spelare som var värre, Patrik Kallmert sköt sitt 6e-7e och 8e mål för säsongen när han med ett hattrick bidrog stort till Huddinges seger. Dennis Nordström stack emellan där med sitt 12e mål, och Huddinge vinner återigen en match, nu med 4-2 borta mot Hammarby. Seriesegern var redan i hamn, för Hammarby blev det en åttonde placering.

Vi gratulerar Huddinge till seriesegern.

Tabellen efter 22 omgångar finner du här

Lag 1-5 spelar Allettan tillsammans med lag från den Södra serien, start 27 december.

Lag 6-12 spelare Fortsättningsserien, med start efter nyår.

//Stefan Österberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *