Veckans lag: Hockeyettan södra

Grundseriens sista veckans lag utgår från omgång 20, 21 och 22.

Målvakt;

Anton Svensson, Dalen.

I Dalens 5-1-seger över Vimmerby räddade Anton Svensson 38 av 39 skott vilket betydde att Dalen hade satt sig i ett bra läge för att gå till Allettan. Mot Kristianstad tog Svensson 34 av 37 skott och när allt skulle avgöras i sista omgången mot HA74 släppte han bara en puck förbi sig. Svensson har stått för en väldigt fin grundserie och har högst räddningsprocent av samtliga målvakter med sina 94,36.

Backar;

Dennis Fröland, Vimmerby.

Den offensiva backen var mållös fram till den 20:e omgången, men mot Dalen satte han säsongens första kasse. I den viktiga streckmatchen mot Tranås blev det inga poäng och förlust för Fröland och hans Vimmerby, men Fröland lämnade isen med plus ett i plus/minus-statistiken. I grundseriens sista omgång behövde Vimmerby besegra Halmstad hemma för att gå till Allettan och i den matchen svarade Fröland för ett mål och var dessutom plus två i plus/minus-statistiken.

Robin Johansson, Tranås.

Det blir ingen Alletta för Robin Johansson och hans Tranås den här säsongen heller, trots att laget avslutade med sex raka segrar. Mot Grästorp svarade Johansson för ett mål och när laget var tvunget att vinna i den avslutande omgången mot Nybro var det Johansson som gjorde det viktiga första målet. Robin Johansson blir viktig för Tranås i fortsättningsserien.

Forwards;

Daniel Håkansson, Dalen.

Precis som sin lagkamrat, Anton Svensson, stod Daniel Håkansson för en stark insats i 5-1-segern över Vimmerby. Tre assist var självklart bidragande till att Dalen kunde vinna den viktiga matchen. När det sedan krävdes seger i den avslutande omgången mot HA74 var det Håkansson som gjorde det matchavgörande målet i inledningen av den tredje perioden. Håkansson och hans Dalen kan bli en obehaglig överraskning för många lag i Allettan.

Alexander Lunsjö, Kallinge/Ronneby.

I fjol blev det 20 poäng på 38 matcher för Alexander Lunsjö. Den här grundserien har han svarat för imponerande 34 poäng. I förlustmatchen mot Kristianstad spelade Lunsjö fram till två mål. Det följde han upp med att göra ytterligare två assist mot Hanhals för att sedan avsluta grundserien med en assist mot Helsingborg.

Johan Skinnars, Kristianstad.

När det gällde som mest för Kristianstad var det inte helt oväntat Johan Skinnars som klev fram. 4-2-segern borta mot Dalen innebar att Kristianstad efter vissa om och men slutligen var klara för Allettan. I matchen gjorde Johan Skinnars ett mål och två assist. Skinnars rundade av grundserien med ytterligare två assist i derbyt mot Tyringe och det är inget snack om att han blir viktig för KIK i Allettan.

 

/ Anton Gustavsson.