Så var sista omgången i Hockeyettan Norra

Hockeyettan Norra gick i mål under torsdagskvällen och nu väntar julledighet för lagen. Sista omgången bjöd på mycket mål och högt underhållningsvärde på många håll.

I Kiruna fortsatte hemmalaget på vinnarspåret när man följde upp sin fina seger mot Boden förra veckan med att vinna mot en annan Norrbottenkonkurrent, nämligen Kalix. Matchen var länge jämn i ställningen 2-2 men med mindre än två minuter kvar klev Andreas Kero fram och sköt segern till hemmalaget.

– Vi gör en bra match efter att ha testas rejält av ett bra lag. Många gör bra uppoffrande insatser i dag och åter igen handlar det om en lagseger, säger en nöjd Kirunatränare Robert Lahti till klubbens hemsida.

Östersund gjorde processen kort när man reste till Ume�

� och körde över tabelljumbon Teg med hela 0-7. Efter en svag förstaperiod vred Jämtarna upp tempot och Johannes Nilsson fullbordade sitt hattrick redan efter 36 spelade minuter. Östersund tränare Kjell-Åke Andersson ser nu fram mot den stundande Allettan.

– Nu ser vi fram emot Allettan. Det ska verkligen bli skönt att komma igång med den, säger Andersson till klubbens hemsida.

Piteå fick revansch på Boden efter förlusten i premiäromgången när man vann med 6-3. Bodens tränare Robert Nordberg är dock helt på det klara med vad laget behöver förbättra när lagen möts i Allettan efter jul.

– Det hade varit jobbigt om man gått därifrån och undrat vad som händer, men för mig är det solklart vad vi måste göra till nästa match och den matchen kommer att bli betydligt tuffare för Piteå, säger Nordberg till Bodens hemsida.

– Vi står på hälarna i första perioden och Piteå kommer ut stenhårt. Det är ett topplag i Allettan vi möter och vi fick en mardrömsstart. I andra perioden fortsätter de att bombardera oss, men vi kommer in i matchen och i tredje står vi upp bra. I mån av att de har en tremålsledning så slår de av på takten.