Höstens lag i Hockeyettan Norra

Höstens lag i Hockeyettan Norra utgörs av de spelare som förekommit flest gånger i Veckans lag.

 

Målvakt:

Michal Zajkowski, Örnsköldsvik (3)

Inledde precis som hela Örnsköldsvik skakigt men har under andra halvan av säsongen visat att han är en av hela Hockeyettans allra bästa målvakt. Har stått 18 av Örnsköldsviks 20 matcher och tittar man på listan över målvakterna med de tio bästa räddningsprocenten har Zajkowski motat flest skott av alla. Har varit bland de allra främsta både när det kommer till räddningsprocent och insläppta mål och ger sitt Örnsköldsvik möjlighet att vinna i stort sett alla matcher han startar.

Bubblare: Oskar Sehlstedt, SK Lejon (2)

 

Backar:

Tommy Wargh, Boden (4)

Wargh har dominerat stort från första nedsläpp och har varit precis den fixstjärnan man förväntade sig. Är givetvis en viktig kugge i samtliga spelformer i Boden med har i framförallt powerplay stuckit ut som en av ligans allra bästa. Wargh har gjort elva av sina 17 poäng i powerplay och är med det överlägset bäst av seriens alla backar och har endast en viss forwardsduo från Piteå framför sig i den kategorin.

 

Johan Pettersson, Kalix (3)

Petterssons siffror talar egentligen för sig själv. Överlägsen vinnare av backarnas poängliga med 26 poäng på 19 matcher. Spelar stora minuter i Kalix och har bäst plus/minusstatistik i laget och är topp tio i hela ligan i kategorin. Tar i stort sett aldrig några felbeslut med pucken och är obeskrivligt viktig för sitt lag.

Bubblare: Fredrik Sjödin, Örnsköldsvik (2), Nicklas Nordenberg, Örnsköldsvik (2), August Tornberg, Piteå (2), Jonathan Tordhall, Piteå (2)

 

Forwards:

Magnus Isaksson, Piteå (3)

Seriens bästa poängplockare med galna 38 poäng på 20 matcher. Är dessutom lokomotivet som drar tåget i seriens bästa lag kväll in och kväll ut som lagkapten. Lägg där till att Isaksson även toppar ligan över plus/minus samt powerplaypoäng och man får faktiskt leta ett tag för att hitta en liga som Isaksson inte toppar. Den över utvisningar, till exempel.

 

Joakim Högberg, Piteå (3)

Högberg blev grundseriens målkung med hela 19 mål och bildar en fruktad duo tillsammans med Isaksson i Piteås förstakedja. Har en högstanivå få Hockeyettanspelare matchar och en offensiv skicklighet hemmahörande högre upp i seriesystemet. Uppseendeväckande är också att Högberg endast varit inne på fem baklängesmål i spel fem mot fem under hela grundserien, troligtvis en konsekvens av ett ständigt puckinnehav i offensiv zon.

 

Johannes Nilsson, Östersund (3)

Nilsson hade en magisk avslutning på grundserien med sex mål och tio poäng på de två avslutande matcherna. Var både mål- och poängbäst i Östersund med sina elva mål och 23 poäng och det var faktiskt endast fyra spelare i Hockeyettan Norra som gjorde fler poäng än Nilsson. En av få spelare som stack ut i serietvåan från Jämtland under grundseriens 20 matcher.

Bubblare: Johan Ceder, Asplöven (2), Petter Segersten, Vännäs (2), Sebastian Magnusson, Örnsköldsvik (2)

 

 

//Marcus Malmsten