Inför Allettan: ”Hoppas de käkat för mycket julmat”

Efter en stabil höst fixade Dalen Allettanbiljetten i sista omgången. 4-1 segern över HA74 betydde att Dalen stannade på 43 poäng och en femteplats i Hockeyettan södra. Den interna poängligan vanns av Daniel Håkansson och han är nöjd över vad hans lag presterat hittills under säsongen.

– Vi har fått ihop gruppen på ett bra sätt och vi har haft ett tryggt försvarsspel. Vi har satt ett bra grundspel och även avgjort en hel del matcher på slutet, säger han.

Dalen har haft en förmåga att vinna med uddamålet. Laget har även vunnit ett gäng matcher i förlängning eller på straffar. Där har Håkansson varit starkt bidragande och statistiken visar att han satt nio av tio straffar under hösten.

– Jag har fått mycket förtroende och jag har några varianter som jag kört mycket och som jag känner mig trygg med.

Nu väntar en tuff Allettan södra för Dalen och laget tippas inte tillhöra toppen av tabellen. Håkansson är inte förvånad, men tror att Norahammargänget kan överraska positivt.

– Vi förstår det och vi kliver in i serien som underdog. Vi har spelat bättre mot topplagen än mot bottenlagen och det är en trygghet. Jag tror att vi kan överraska och fortsätta att skrälla.

– Jag tror att det kommer bli en tight serie för det är många jämna lag.

Dalen har under säsongen haft vissa problem med målskyttet. 62 mål är facit efter grundseriens 22 omgångar och det är 15 kassar färre än Nybro som gjort näst minst av de fem Allettanlagen från Hockeyettan södra. Försvarsspelet har dock fungerat fint och 51 insläppta mål är inget att skämmas över.

– Vi är medvetna om att vi gjort lite mål och vi måste försöka få igång alla fyra femmor. Samtidigt har vi inte släppt in så många mål och det talar för oss. Vi vill inte ha några flängiga matcher, vi är inget 8-7-lag, säger Håkansson.

Stor del i att Dalen bara släppt in 51 mål har målvakten Anton Svensson som gjort en grym grundserie. Håkansson är nöjd med sin målvakt.

– Han har varit helt otrolig. Han har gjort räddningar som inte går och han betyder mycket för oss.

Allettan södra drar igång den 27:e december och för Dalens del inleds serien med ett dubbelmöte mot en av de stora favoriterna, Huddinge.

– Vi känner oss nöjda med det och får hoppas att de käkat lite för mycket julmat så att de är sega. Jag mötte dem i fjol med Sundsvall så jag vet att de är skickliga, men det känns bra att möta favoriten direkt, avslutar 21-åringen.

 

/ Anton Gustavsson.