Inför Allettan: Väsby, en obehaglig överraskning för Söderlagen?

Med 12 poängs marginal ner till sjätteplatsen var det inget snack egentligen om att Väsby skulle bomma att ta sig till Allettan efter jul. Även om det så sent som i omgång 18 endast skiljde 3 poäng ner till 6e lag, så avslutade Väsby starkt, medan konkurrenterna inte höll hela vägen in.

Nu väntar Allettan Södra för laget, och här kan man verkligen bli en obehaglig överraskning för sina motståndare. – Vårt mål är att ta oss vidare från Allettan och till ett Play-off säger sportchefen Tom Tärnström. Med all respekt för lagen i den södra serien så tror jag absolut att vi kan blanda oss i. Det är inte en lätt match för något lag i denna serie att komma till en kokande Vilundahallen fortsätter Tom.

42 inspelade poäng fördelat över 13 segrar och 7 förluster är Väsbys facit för den Östra serien, lägg till 86 gjorda mål vilket endast Huddinge slår, så förstår ni att det hä

r är ett lag med stora offensiva kvalitéer.

– Vi har ett härligt ”GO” i truppen och räds ingen. Vi kan vinna alla matcher vi ställer upp i anser Tom.

Spelare som man ska se upp med i Väsbys lag är poängkungen Christian Holmblad som efter 4 inledande matcher med Sollentuna, valde att byta tillbaka till Väsbys organisation. 10+17 talar sitt tydliga språk att Holmblad är viktig för Väsbys offensiv och framförallt i Powerplay där han vann poängligan på 4+8=12 poäng. En annan viktig spelare i Väsbys lag är backen Robin Karlsson som också används flitigt i powerplay. En av bidragande spelare till att Väsby är seriens bästa lag i spelformen powerplay, fina 31%, och 24 mål på 77 försök är väldigt vasst. Kedjan med Felix Fjällkeborn (24 poäng) Christoffer Gozzi (16 poäng) och Andreas Maier (15 poäng) har annars varit en mycket stark enhet för Väsby under grundserien.

Väsby som i fjol åkte ut i Play Off 2 mot Piteå, vill givetvis gå längre i år, och har en trupp som verkligen skulle kunna göra det. Får laget bara ihop spelet under 60 minuter så är man vassa, många matcher har gett poängförluster pga att laget inte riktigt orkat hålla ihop under hela matcher. Men en stor potential finns i det här gänget. – Vi kommer vara väl förberedda när det står ett annat motstånd på andra sidan, säger sportchefen.

– Jag tror Huddinge får bära favoritskapet tillsammans med Kristianstad. Bägge har trupperna för att vinna denna serie. Men det kommer antagligen bli ett getingbo. Det ska bli kul att få tävla med de bästa och se hur långt vi räcker till tycker Tom Tärnström.

Nya Vilda Väsby ser fram mot Allettan, Linus Pellfolk 6+3 på 14 matcher är åter efter skada, lagom till seriepremiären i mellandagarna.

//Stefan Österberg

 

Foto: Arne Rundlöf