Inför Allettan: Huddinge lägger i en växel till

Östra seriens vinnare Huddinge Hockey gör avstamp mot vad de hoppas bli en lång säsong med kvalspel uppåt i seriesystemet. Endast en förlust under ordinarie tid är imponerande, 57 poäng totalt och 17 segrar samt seriens bästa offensiv efter 99 gjorda mål. 

Huddinge gör precis som förra säsongen, och som man lyckats med tre av de fyra senaste säsongerna, nämligen att vinna grundserien Hockeyettan Östra. Det är nog bara ett delmål för klubben, det är nu det börjar på allvar för Huddinge, som siktar högt, tränare Fredrik Mälberg tog sikte mot Hockeyallsvenskan på upptaktsträffen i höstas. Och med tanke på att laget vann både Grundserien och Allettan i fjol, men inte höll hela vägen i Kvalserien till Hockeyallsvenskan så bör chansen vara god.

En av Huddinges bästa och viktigaste spelare under grundserien har varit backen Adam Hansen, med 29 poäng, fördelat

på 9+20 tangerade han Joakim Axman i poängligatoppen, men placeras som nummer två pga färre gjorda mål. Oerhört bra siffror från backposition såklart, men vad som är mer anmärkningsvärt och ska lyftas är plus/minus statistiken på +27.

– Omgivningen är A och O tycker Adam när vi undrar om förklaringen till hans eminenta siffror.

– Det har känts bra, har gått ok och som lag har vi gjort vad som krävts, men vi har en växel till nu när matcherna betyder lite mer, tycker Adam.

Hans backpartner Alexander Anderberg har nästan lika fina siffror i +/- och landade på +24, och det tyder på att de hittat rätt kemi mellan varandra och med forwards. Adam Hansen har också skjutit 3 matchvinnande mål så långt, tillsammans med Rasmus Dahlberg-Karlsson, flest i Huddinges lag. I powerplay har det blivit 10 poäng vilket bara är 2 färre än Powerplaykungen Christian Holmblad i Väsby, så nog får Hansen väldigt med speltid och förtroende av Huddinges tränarstab.

– Jag är en tävlingsmänniska, ger alltid allt, och jag är bra på att lösa situationer och ta spelet framåt till de avgörande lägena. En ok skridskoåkare också, säger Adam när vi frågar om hans kännetecken på isen.

Adam vurmar för att leta sig i sidled efter blålinjen och komma ur motståndarens täckning, och knäppa iväg ett bra välriktat handledsskott. Det är den moderna tidens backspel, och det leder ofta till målchanser om man är skicklig med pucken, som Adam är.

Om Huddinge och Adam Hansen har en växel till att lägga i återstår att se, men av vad vi sett så här långt så vet vi att potentialen och skickligheten i Huddinges trupp är hög. De är tränade för att spela en lång säsong, de ska visa det på isen nu.

 

//Stefan Österberg