Kusinerna Hellström satte stopp för Forshaga

Man kunde minsann tro att det var två spelsugna lag som ställde upp i första omgången av vårserien i hockeyettan västra efter nästan en månads uppehåll.
Med 16.01 spelat av den första perioden satte gamle FIF-bekantingen från 2013-2014 Jimmy Hellström 1-0 till hemmalaget Arbogas favör. Målet kom i powerplay efter att Kimmy Skogland utvisats för en tripping. Knappt två minuter senare var Hellström den yngre, Charlie, (tillika kusin till förste målskytten Jimmy) framme och satte 2-0 – utan assist.

Forshaga laddade om till den andra perioden och rivstartade genom att spräcka Daniel Erikssons nolla i den 25:e matchminuten. Detta genom Oskar Skärberg. 26 sekunder senare kvitterade en annan Oscar – Jemail – till 2-2 och matchen levde vidare.
Med 29.09 på matchuret kunde Forshaga ta ledn

ingen för första gången i matchen efter att Carl Stapleton hade show och satte 3-2 utan assist.
Arboga tog timeout. En timeout som gav resultat och repliken från Västmanlandlaget kom omgående. Charlie Hellström var sugen på hattrick och satte både 3-3 och 4-3 inom loppet av nio minuter. David Söderberg i Forshagakassen kunde inget göra åt skotten.

Dessvärre blev det ingen upprepning an andra periodens fina målproduktion i den tredje. I stället satte Arboga 5-3 genom Jimmy Hellström. Kusinerna hade nu stått för samtliga mål i hemmalagets favör.
I ett försök att både reducera och kvittera plockade Forshaga Söderberg och spelade med sex man på banan. Det hjälpte föga då Rasmus Koskinen kunde sätta 6-3 i öppen bur. Casper Lundqvist tröstmålade med 33 sekunder kvar av matchen. Men närmare än så kom inte värmlänningarna.

Noterbart var att backen Niclas Edman gjorde comeback efter att i början av september ha skadat sig i samband med en löptur. I mötet mot Arboga bildade han backpar med Henrik Tång och gjorde det bra. Dock avslutade han comebacken i utvisningsbåset efter att ha åkt ut 59.31 för att ha förolämpat domarna.

Under kvällen möttes även Grums – Enköping (1-0) och Köping – Kumla (4-2) i fortsättningsserien.

IFK Arboga IK – Forshaga IF
6 – 4 (2-0, 2-3, 2-1)
Skott: 49-35 (15-11, 18-14, 16-10)
Utvisningar: Arboga 6x2min, Forshaga 3x2min
Målvakt: David Söderberg 89,58%
Mål: 2-1 Oskar Skärberg (Jonas Johannesson, Niclas Edman), 2-2 Oscar Jemail (Anton Rhöse, Andreas Odhe), 2-3 Carl Stapleton, 6-4 Casper Lundqvist (Stefan Kask)