Köping startade serien med sex bonuspoäng och tog emot Kumla som började på fem poäng.
Arboga fick starta serien med en poäng och tog emot Forshaga som startade med fyra poäng.
Grums startade serien på tre poäng och tog emot Enköping som startade serien med två bonuspoäng från grundserien.

Köping – Kumla 4-2

Köping fick som sagt starta serien med maximala sex poäng och tog emot Kumla som hamnade på platsen bakom i grundserien. Den första perioden lagen emellan under onsdagen bjöd på en hel del chanser och publiken fick även se två mål. Jonas Nyman inledde målskyttet för hemmalaget efter drygt åtta minuters spel när han överlistade Tim Harrysson men bara fyra minuter senare kvitterade Alexander Kovalonok för gästerna.
I den andra perioden tog Köping hand om taktpinnen och skapade mängder av chanser mot Harrysson men hade förtvivlat svårt att överlista burväktaren. Anton Svensson lyckades dock efter 15.43 och då trodde nog de flesta av de 232 åskådarna att Köping skulle kunna gå ifrån. Men Kumla ville annorlunda och Christian Axelsson såg till att ställningen var helt jämn efter 40 minuters spel när han kvitterade till 2-2 efter 16.39.
I den tredje perioden skulle det visa sig att hemmalaget var lite mer resoluta framför målburarna och Tobias Sjökvist gav Köping ledningen på nytt knappt fem minuter in i perioden och samma Sjökvist kunde även skicka in 4-2 bakom Harrysson efter 13.55. Då var matchen avgjord, Kumla skapade egentligen ingenting under slutet och fick heller inte möjligheten att plocka ut

sin målvakt förrän alldeles i slutet, men då var det redan kört.
Köping ser därmed till att befästa serieledningen och för deras del väntar en ny hemmamatch på söndag när Enköping kommer på besök.
För Kumla däremot väntar Forshaga på hemmais under söndagen.

Arboga – Forshaga 6-4

I Arboga gjorde den gamla poängkungen Fredrik Orrsten comeback för hemmalaget och han ingav ett visst lugn hos hemmaspelarna. Men det var hemmalagets andrakedja som var klart bäst på isen och skapade chanser i nästan varenda byte de var inne. De fick också utdelning, två gånger under den inledande perioden. Först gjorde Jimmy Hellström 1-0 i powerplay efter 16 minuters spel och kanppa två minuter senare ökade Charlie Hellström på till 2-0.
I den andra perioden inledde gästerna bäst och efter fem minuters spel stod det plötsligt 2-2 på resultattavlan. Oskar Skärberg reducerade efter 4.40 och bara 26 sekunder senare kvitterade Oscar Jemail.
Fyra minuter senare hade Forshaga även tagit ledningen när Carl Stapleton överlistade Daniel Eriksson.
Arbogas andrakedja ville dock annorlunda och Charlie Hellström kvitterade bara minuten efter Forshagas ledningsmål och innan perioden var till ända hade han även skickat in sitt tredje mål för kvällen bakom David Söderberg.
I den tredje perioden tog Arboga över mer och mer och Jimmy Hellström ökade på till 5-3 efter 4.35.
Forshaga skapade inte speciellt mycket chanser och Arboga spelade klokt och gick inte bort sig i försvarsspelet. Forshaga valde att plocka ut Söderberg efter 17.10 men då kunde Rasmus Koskinen istället öka på till 6-3.
Casper Lundqvist putsade till siffrorna till 6-4 efter 19.17 men närmare än så kom inte gästerna.
För Arbogas del väntar ytterligare en hemmamatch när laget tar emot Surahammar på söndag och för Forshagas del väntar bortamatch mot Kumla på söndag eftermiddag.

Grums – Enköping 1-0

I Billerudhallen tog Grums emot Enköping och det blev en match med ett flertal målchanser men två stycken riktigt bra målvakter.
Grums förde spelet under de inledande 20 minuterna men Simon S:t Cyr stod för några högkvalificerade räddningar och såg till att Enköping fortfarande var med i matchen.
Den andra perioden blev spelmässigt jämnare men målvakterna fortsatte att storspela, både S.t Cyr och Viktor Scherrieble.
Grums fick dock ett bra läge att ta ledningen när laget tilldömdes straffslag under slutminuten av mittperioden. Henrik Messfeldt tog hand om straffen och gjorde inget misstag när han överlistade S:t Cyr.
Även den tredje perioden var spelmässigt jämn, men det skapades inte alls lika mycket chanser. Grums hade inga större bekymmer att freda sig och att även den sista periodne blev mållös kändes inte det minsta förvånande.
Enköping valde att plocka ut S:t Cyr med dryga halvminuten kvar men lyckades inte få till någon kvittering och Grums tog tre blytunga poäng i kampen om att undvika negativt kval.
För Grums väntar ny match redan under fredagen då laget beger sig till Surahammar och för Enköpings del är det Köping på bortais som gäller på söndag eftermiddag.