Surahammar inledde vårserien med tre poäng

Surahammar klev in i den västra vårserien med 0 poäng efter en extremt tung höstsäsong. Då tog laget endast fyra poäng på 22 matcher. Då besegrades Kumla på bortais med 3-2 den 25/9, den sista poängen tog laget den 18/10 borta mot Mariestad.
Samtliga fyra poäng inspelade på bortaplan och i matcherna mot kvällens motståndare, Grums föll laget med 5-2 i Värmland och 1-6 i Surahammar.
Grums klev in i vårserien redan i onsdags när laget besegrade Enköping med 1-0 efter storspel av de båda målvakterna.

Segern för Grums mot Enköping tog laget upp på andra plats efter Köping och laget inledde serien på bästa sätt men under fredagen blev det tuffare.
Surahammar som värvade tre spelare under veckan stod upp bra och visade direkt att laget tänker kriga för att undvika de två sista platserna i vårserien.
Den första perioden var en jämn historia och gästerna kändes inte lika ringrostiga som Surahammar.
Kedjan med Gabriel Johansson, Pelle Hedlund och Henric Höglund såg pigg ut för gästerna och det var också de som såg till att Grums tog ledningen i matchen.
Henric Höglund spräckte Anders Olssons nolla efter 13.18 och visade att han minsann tänker fortsätta på samma sätt som i grundserien.
I inledningen av den andra perioden kom hemmalaget ut och satte press direkt, något som lönade sig, för redan efter 1.37 kunde Rasmus Kronstrand spräcka Martin Svedbergs nolla. Svedberg som gjorde sin första match i vårserien stod för några riktigt vassa räddningar under matchen men på Kronstrands avslut kunde han inget göra.
Mittperioden var spelmässigt jämn och att det stod 1-1 inför den tredje perioden kändes rättvist.
I den tredje perioden fick Grums chans att verkligen träna på sitt boxplay, först visades William Svärd ut för en interference och bara en knapp minut efter Grums klarat den utvisningenvisades Stefan Thellberg ut fem minuter för spearing.
Grums spelade bra i boxplay och såg till att Surahammar inte skapade några jättechanser till att göra mål.
Under de avslutande två minuterna av Thellbergs utvisning blev det spel fyra mot fyra efter att Philip Panérus visats ut för en checking from behind.
Målvakterna Olsson och Svedberg spelade bra i sina mål och tog det som kom fram till dem, men med två minuter kvar av perioden fick Svedberg plocka ut puck nummer två ur sin kasse. Återigen var det Rasmus Kronstrand som överlistade burväktaren och Surahammar kunde avgå med seger och plocka sina första tre poäng i vårserien.

I kommande omgång beger sig Surahammar till Arboga på söndag och för Grums spelas nästa match först på onsdag då de tar emot Arboga i Billerudhallen.