Östra Fortsättningsserien drar igång med profilstarkt namn

1 Nyköping Gripen 6

2 Nacka HK 5
3 Hammarby IF 4
4 IF Vallentuna BK Ishockey 3
5 Sollentuna HC 2

6 Tyresö/Hanvikens SK 1
7 Wings HC Arlanda 0
Dags för den Östra Fortsättningsserien att dra igång i helgen. Ovan ser ni hur tabellen ser ut, inklusive de bonuspoäng som lagen startar på. Fördel Nyköping Gripen vill säga som startar med 6 poäng. Så här ser omgång 1 ut:

Nyköpings HF Ungdom  –  Sollentuna HC Stora Hallen
Wings HC Arlanda  –  Hammarby IF Pinbackshallen
IF Vallentuna BK Ishockey  –  Nacka HK Vallentuna Ishall

Hammarby Hockey och Sollentuna HC är lagen som går in i omstarten med bäst form, sett till lagens 6 senaste omgångar innan jul. De spelade in 8 poäng på de sista 6 matcherna. Återstår att se om bibehållt det under uppehållet.

Hammarby har fått en förstärkning i comebackande Robin Jalkerud

Nacka har fått hem Sebastian Johansson från Mörrum

Alfred Wredh lämnar Sollentuna för Vallentuna

Nyköping Gripens poängkung Albin Ivarsson Hamberg är utlånad i två matcher till AIK i Hockeyallsvenskan, kul för Albin som körde hela sommar och försäsongen med just AIK.

Största bomben som briserade innan helgen var väl annars när Wings presenterade Pavel Brendl, 36 år. Brendl kommer närmast från spel i Slovakiska Zvolen förra säsongen, men vi minns honom som en riktig sniper i Mora respektive Brynäs under hans senaste svenska sejour, 112 poäng på 108 matcher. Intressant att följa om Brendl kan lyfta jumbon Wings, som för övrigt blivit av med några spelare också under uppehållet.

 

//Stefan Österberg