Viktiga matcher i Allettan Norra under söndagen

Allettan Norra rullar vidare under söndagen med fyra nya matcher.
Samtliga lag som är i hetluften spelade under lördagen och det ska bli spännande att se om Piteå kan studsa tillbaka efter förlusten mot Skövde under lördagen, eller om Mariestad kan fortsätta vinna matcher och dryga ut serieledningen.

Piteå åkte som sagt på en förlust efter straffar mot ett lag som av många experter tippas hamna på de två nedersta platserna när serien ska summeras.
Tränare Anders Johansson var inte nöjd med resultatet eller sina spelares agerande under stunder av matchen. Han berättade för Skövdes hemsida att laget inte kom upp i den nivå de brukar och tyckte hans adepter spelade alldeles för omständigt i egen zon.
Det var Piteås första poängförlust i Allettan Norra och det lär nog krävas en bättre insats när laget tar sig an Mariestad under söndagen.

Mariestad å sin sida plockade tredje raka segern när laget vände underläge hemma mot Örnsköldsvik till seger under den sista perioden.
Erik Olsson i Mariestad berättar för lagets hemsida att han räknar med att Piteå kommer vara revanschsugna när de gästar Katrinhallen under söndagen.

Tre mil söder om Mariestad tar sig Skövde an Örnsköldsvik i en match där viktiga poäng står på spel. Skövde plockade sina första två poäng när laget straff-besegrade Piteå under lördagen och tränare Tomas Kämpe berättade för hemsidan att det var skönt att vinna en match i Allettan för att komma in i serien.
För Örnsköldsviks del handlar det om att lyckas knipa sina första poäng för året, laget var nära under lördagen men trots att Örnsköldsvik gjorde fem mål framåt förlorade de med 6-5 och tränaren Henrik Gradin var besviken efter förlusten när han pratade med Ö-vik:s hemsida.

Östersund tar emot Boden under söndagen och i den norra grundserien vann Östersund båda matcherna mot Boden efter övertid/straffar. Trots det räknar tränaren Kjell Andersson med en tuff match berättar han för lagets hemsida.
Boden har inlett Allettan Norra med två segrar innan laget föll mot Borlänge under lördagen och inför matchen mot Östersund berättar assisterande tränaren Henry Acres att laget går för en ny seger.

I den fjärde matchen för dagen möts Borlänge och Kalix. Borlänges tränare Dennis Hall var nöjd med segern under lördagen. För Kalix del har Allettan Norra startat på ett jobbigt sätt, laget har tre raka förluster och för att inte hamna på efterkälken direkt vill det nog till att laget får med sig någon poäng från Borlänge under söndagen. Men tränare Petter Christoffersson ser fram emot att möta Borlänge under söndagseftermiddagen.

Samtliga matcher startar klockan 16:00 och finns att streama live här.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath

Foto: Jörgen Notes