Allettan Norra bjuder på tre matcher under kvällen

Tre nya matcher står på agendan i Allettan Norra under onsdagskvällen.
Kan Skövde rubba stabila Västerås? Ska Örnsköldsvik lyckas ta sina första poäng i Allettan och vilka går segrande ur mötet mellan Piteå och Östersund?

Skövde hade en bra helg och tog sina första poäng i årets Alletta efter straffseger mot Piteå och en uddamålsseger mot Örnsköldsvik, nu väntar returmöte med VIK Västerås HK i Billingehov.
Senast lagen möttes, för en vecka sedan, hängde Skövde med i 20 minuter, sedan visade Västerås sin klass och gick ifrån till en betryggande 4-0 seger.
Lagen har mötts tre gånger under säsongen med hemmavinst som resultat varje gång. Skövde vann med 4-3 i Billingehov, Västerås har vunnit i ABB Arena Nord med 7-1 och 4-0.
Senaste matchen Västerås spelade var faktiskt mot Skövde, då laget var spellediga under den senaste helgen.
Då var inte tränare Thomas Paananen nöjd med lagets förstaperiod men sa till hemsidan att det blev bättre i andra och tredje perioden.

För Örnsköldsviks del gäller det att försöka sno åt sig sina första poäng i Allettan, efter fyra spelade matcher är Örnsköldsvik det enda laget i serien som ännu står på 0 inspelade poäng och matchen mot Borlänge känns som en viktig batalj om laget vill vara med och kriga om platserna till playoff.
Tränare Henrik Gradin var missnöjd över att få åka hem utan poäng från Skaraborg men är glad att det är match redan under onsdagskvällen. Han berättar för Örnsköldsviks hemsida att han vill se ett Örnsköldsvik som är med när pucken släpps.

Örnsköldsviks motståndare under kvällen är Borlänge som tog fyra av sex poäng under helgen som gick.
Men det är ett skadedrabbat Borlänge som reser till Ångermanland, sex spelare är borta, varav fyra tillkommit under helgen.
Erik Pers och Jesper Svennberg har funnits på skadelistan, men nu finns även Marcus Andersson, Marcus Linderborg, Jacob Thor och Joel Källström-Englund där. Den sistnämnda fanns inte med när Borlänge förlorade på straffar mot Kalix i söndags. Tränare Dennis Hall vill se ett hungrigt Borlänge mot ett förmodat hungrigt Örnsköldsvik.

För Piteås del väntar hemmamatch mot Östersund. Seriesegraren från den norra serien ställs mot tvåan i den norra serien i en match som förväntas bli tempostark och välspelad.
Piteå spenderade helgen i Skaraborg och fick med sig fyra av sex poäng hem till Norrland efter strafförlust mot Skövde och en 4-2 seger över Mariestad.
Lagen möttes två gånger på en vecka i grundserien och vid båda tillfällen vann Piteå, 4-2 i Östersund och 5-2 i LF Arena.
Östersund spenderade helgen åt att besegra Kalix (3-1) och Boden (5-2) på hemmais, tränare Putte Andersson var nöjd med segrarna och ser fram emot mötet med Piteå.

//Kristoffer Bennemyr-Porath

Foto: Johan Nykvist