Köping, Grums & Enköping vann – så var onsdagen i västra fortsättningsserien

Den västra fortsättningserien spelade sin andra omgång i söndags, under onsdagen var det dags för omgång nummer tre.
I omgång två besegrade Arboga Surahammar med 5-2, Enköping skrällde och slog Köping med 0-3 och Forshaga bortabesegrade Kumla med 5-4.
I och med att det är sju lag i fortsättningsserien betyder det att ett lag står över varje omgång, under onsdagen var det Forshagas tur.

Surahammar – Köping 1-3

Köping som inledde serien i topp studsade tillbaka omgående efter förlusten hemma mot Enköping i söndags, laget startade aggressivt och redan efter 46 sekunder fick Jonathan Ström sätta sig på utvisningsbänken, Surahammars powerplay var inte av bästa kvalitet och när Ström återigen kom in på isen efter de två minuterna fick han pucken och såg till att hänga dit 0-1 för Köping.
I den andra perioden spelade hemmalaget upp sig betänkligt och hade ett par fina chanser mot Tomas Rydén. Halvvägs in i perioden kom dessutom kvitteringen, Anton Ekström hittade nätet efter att ha blivit framspelad av Rasmus Kronstrand och Jakob Forslund.
Den tredje perioden gick i Köpings tecken, gästerna skapade anfall efter anfall och drygt elva minuter in i perioden kom ledningsmålet, Edvin Johansson överlistade Philip Olsson i hemmakassen.
Surahammar tog sin timeout med drygt en och en halv minut kvar att spela, plockade ut Olsson för en extra utespelare med minuten kvar men fick aldrig till någon kvittering. Istället kom 1-3 i tom bur genom Jonas Nyman med halvminuten kvar att spela.
Segern gör att Köping har tre poäng ned till Grums på andra plats och för Surahammars del innebär förlusten att laget parker

ar på sista plats med tre poäng.
Närmast väntar toppmöte för Köping då laget tar emot Grums på söndag och för Surahammars del gäller det att ladda om för match borta mot Kumla under söndagen.

Grums – Arboga 5-2

I de värmländska skogarna besegrade Grums Arboga efter en bra sista period.
Det var även Grums som inledde matchen bäst och tog ledningen efter 4.20. Robin Wall gav Grums ledningen när han fått pucken av Henrik Messfeldt.
När Arbogas Charlie Hellström sedan satt utvisad kom även 2-0 för hemmalaget.
Efter ett fint powerplay-spel kunde Kristoffer Myhrén öka på ledningen bakom en chanslös Daniel Eriksson.
Den andra perioden var spelmässigt jämn men det var gästerna som stod för målen. När Johan Erkgärds och Kristoffer Myhrén satt på botbänken kunde Arboga först reducera genom Jimmy Hellström och bara 32 sekunder senare satte Oliver Nordmark dit kvitteringen och såg till att det var helt jämnt inför den sista perioden.
Grums fick inleda den tredje perioden i spel fem mot tre och det såg de till att utnyttja, Kristoffer Myhrén skickade in ledningsmålet bara 28 sekunder in i perioden.
Arboga slarvade bort chansen till kvittering genom att dra på sig alldeles för många utvisningar och efter exakt halva den tredje perioden kunde Myhrén göra sitt tredje mål för kvällen, även det i powerplay.
Dryga minuten senare kom även 5-2 genom Oskar Södergren och luften gick ur Arboga, Lenny Eriksson tog visserligen sin timeout efter målet men det var redan för sent.
Grums klättrar via segern upp på andra plats i tabellen, tre poäng bakom Köping som laget mötet på söndag.
För Arbogas del parkerar laget på fjärde plats, en poäng till godo på Kumla som ligger sexa och på söndag står Arboga över.

Enköping – Kumla 4-3 (förlängning)

I Bahcohallen var det två jämnbördiga lag som möttes när Enköping tog emot Kumla.
Gästerna inledde starkast och såg till at ta ledningen i början av den första perioden genom Robin Andersson men fyra minuter från slutet av perioden kvitterade Jesper Bärgård till 1-1.
I den andra perioden var det däremot Enköping som kom ut hårdast och såg till att fixa ett ledningsmål efter 4.58 genom Jesper Sojé.
Minuten senare ökade dessutom Andreas Lindquist på till 3-1 och det kändes som Enköping var på väg att dra ifrån.
Men med sex minuter kvar av perioden tryckte Daniel Lindberg in reduceringen till 3-2 och såg till att det var match inför den sista perioden.
Väl där drog Kumla på sig två tidiga utvisningar och publiken i Bahcohallen började tro på seger för sitt hemmalag men Simon Arrhén ville annorlunda och lyckades överlista Simon S:t Cyr med sju minuter kvar och matchen gick till förlängning.
Väl där var det hemmalaget som var starkast, Fredrik Lovén skickade in segerpucken bakom John Westermark efter 2.16 och gav bonuspinnen till Enköping.
Poängen tar Enköping upp på tredje plats i tabellen och närmast väntar bortamatch mot Forshaga på söndag.
För Kumlas del ligger laget nu på sjätte plats i tabellen och det vill nog till att laget krigar ordentligt för poängen på söndag när Surahammar kommer på besök.