sön 21 okt Slut
Hockeylag BHF 3
Hockeylag KÖP 2
sön 21 okt Slut
Hockeylag SIK 3
Hockeylag MAL 5
sön 21 okt Slut
Hockeylag ARB 2
Hockeylag GRU 4
sön 21 okt Slut
Hockeylag TRA 10
Hockeylag FOR 3
sön 21 okt Slut
Hockeylag VHC 5
Hockeylag ASP 4
sön 21 okt Slut
Hockeylag THO 8
Hockeylag KIR 5
sön 21 okt Slut
Hockeylag ÖRN 3
Hockeylag BOD 1
sön 21 okt Slut
Hockeylag HUD 2
Hockeylag HHC 4
sön 21 okt Slut
Hockeylag NYK 2
Hockeylag ESK 1
sön 21 okt Slut
Hockeylag VBK 3
Hockeylag SEG 2
sön 21 okt Slut
Hockeylag HAN 0
Hockeylag VSB 7
sön 21 okt Slut
Hockeylag TYR 7
Hockeylag HAL 1
sön 21 okt Slut
Hockeylag MRM 3
Hockeylag HLS 5
sön 21 okt Slut
Hockeylag KAL 4
Hockeylag HEL 1
ons 24 okt 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag BHF -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag KÖP -
Hockeylag SUR -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag ARB -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag SIK -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag KUM -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag SKL -
Hockeylag KAL -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag HUD -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag SHC -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag TIF -
Hockeylag HAN -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag VBK -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag NYK -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag KRF -
Hockeylag DAL -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag KRI -
Hockeylag KAL -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HEL -
Hockeylag MRM -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HLS -
Hockeylag TYR -
ons 24 okt 19:00
Hockeylag HAL -
Hockeylag VIM -
fre 26 okt 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag KAL -
fre 26 okt 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag TRO -
fre 26 okt 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag SHC -
lör 27 okt 16:00
Hockeylag KIR -
Hockeylag ÖST -
sön 28 okt 15:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag VRH -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag KAIF -
Hockeylag SKL -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag PIT -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag NYK -
Hockeylag HAN -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag ASP -
Hockeylag ÖST -
sön 28 okt 16:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag LIN -

Inför Allettan Södra fredag-lördag

Den södra Allettan fortsätter under fredagskvällen, och helgen med matcher där samtliga lag är inblandade. Här är spelschemat för fredagskvällen, samt den match som spelas på lördag.

Vimmerby HC  –  Visby/Roma HK Vimmerby Ishall
Väsby IK HK  –  Hudiksvalls HC Vilundaparkens Ishall
Huddinge IK  –  Nybro Vikings IF Björkängshallen
HC Dalen  –  Kristianstads IK Kinnarps Arena

 

Visby/Roma åker till Småland för möte med tabelltrean Vimmerby, som fått en perfekt inledning av Allettan. Senaste hemmamatchen besegrades Väsby med klara 7-4, för att därefter ta en poäng borta mot Kallinge/Ronneby. Formen är god för Vimmerby som är det lag som överraskat mest hittills med tanke på att Allettanplatsen grejades i sista omgången av grundserien. Backen Albin Runesson är tillbaka i laget efter skada, och går enligt tränare Tobias Jahr in som sjundeback. – Han kommer att få lite istid för att komma in i det igen. Vi har gått hårt på sex backar i några matcher nu så det känns bra att vi blir sju backar igen, säger Tobias Jahr till Dagens Vimmerby Det är endast Robin Kokkonen som saknas i dagsläget. Provspelaren Marcus von der Geest får chansen imorgon, han kommer närmast från HA74.

Visby/Roma har skada på sin förstamålvakt Sammy Gustafsson på obestämd tid. Ett mycket kännbart avbräck för gotlänningarna, som agerade direkt, och nu har man signat upp Ludvig Engsund på lån från allsvenska IK Oskarshamn. –  Sammy har fått och får behandling dagligen och det går åt rätt håll men exakt när han är helt återställd är svårt att svara på, skriver Visby på sin hemsida. Visby/Roma som släppt in 20 mål på fyra inledande matcherna och har -8 i målskillnad, har inte kommit upp i den nivå de visade innan jul. Kan Engsund som varit skadad under en längre period den här säsongen, vara den fullgoda ersättaren till Gustafsson och täppa till bakåt? Dessutom är viktiga backen Adam Rachidi skadad, och forwarden Adam Eriksson tveksam till spel.

Odds från Svenska Spel
1,67-4,55-3,60

Väsby har fått en jobbig start på Allettan, med endast 4 poäng, och behöver nu alla poäng man kan få. Men möter ett Hudiksvall som jagar ledande Huddinge, och som ännu inte förlorat en match under ordinarie tid. Hemmalagets spel har hackat betänkligt och det enda som fortfarande fungerar är powerplay där man har fina 30% i utdelning. Däremot har man släppt in hela 25 mål, näst mest av alla, och nu möter man Hudiksvall som släppt in minst mål, 9 stycken, men som också är seriens effektivaste lag så långt.

Väsby som tappat Nicklas Sjölund till Vita Hästen har frågetecken för Pontus Karlsson som utgick skadad senast. Hudiksvall har en del skador på backsidan framförallt, Markus Västilä och Alex Svensson saknades senast och kan bli borta ett tag, även nyförvärvet Christoffer Persson är tveksam här. Hudiksvall gjorde också klart med Kristianstads förra back Niklas Lindmark, som spelat sporadiskt i KIK, men som tidigare haft en sejour i Hudiksvall.

Matchen i matchen lär stå mellan målvakterna Måns Johansson i Väsby som måste överglänsa Hudiksvalls Magnus Åkerlund.

Odds från Svenska Spel
3,27-4,55-1,75

Huddinge är serieledare med fem poäng tillgodo ner till Hudiksvall, som dock har två matcher mindre spelade. Huddinge har hittills visat att det är laget att slå, och i den här matchen måste Nybro verkligen spela på topp. Något som laget inte gjort så här långt in i Allettan, även om det blev en seger senast över Väsby efter övertid. Huddinge slog toppkonkurrenten Kristianstad med 4-2 på hemmaplan. Följande spelare missar matchen för Nybro, som haft en betydligt längre frånvarolista än så här de senaste omgångarna. Markus Palmberg, Samuli Kivimäki och Marcus Mellström saknas enligt Nybros hemsida. Till hemsidan säger också tränare Andreas Holfelt vad laget måste tänka på. -Det är dags för en av de tuffaste bortamatcherna i serien och vi åker dit utan press för att spela vårt spel. Vi behöver fortsatt minimera våra misstag och samtidigt bli mycket tuffare framför motståndarmålet.

Odds från Svenska Spel
1,40-5,25-5,15

Dalen som överraskande ligger på en femteplats, lika många poäng inspelat som Kristianstad, 9 poäng, möts på lördag. Lagen har mötts två gånger i år, och Dalen vann faktiskt borta mot Kristianstad efter straffar, men KIK vann senaste mötet i Jönköping med 4-2. Kristianstad och Joel Gistedt har hållit nollan två matcher redan, på fem omgångar, och fortsätter det målvaktsspelet lär det bli målfattigt här. Anton Svensson i Dalen är nämligen en av Hockeyettans bästa målvakter även han, och åter i toppen i målvaktsligan med fina 94,57% räddningar samt 1,75 insläppta mål/match. Joel Gistedt i sin tur har 1,61 i snitt och med det är han bäst i den statistiken. Dalens Daniel Håkansson avgjorde sent senast, i matchen mot Kallinge/Ronneby blev det seger med 1-0, målet kom 19:45 i den tredje perioden. Kristianstad hade efter urladdningen mot Valbo 8-0 och Visby/Roma 6-0 en tuff batalj med Huddinge borta senast. OBS! Notera att matchen spelas i Kinnarps Arena och de går för publikrekordet i Hockeyettan som är på 5176 personer. Kan ett formstarkt Dalen nå det?

Odds från Svenska Spel
3,65-4,60-1,65

 

//Stefan Österberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *