Topplagen vann på fredagskvällen

Tre matcher spelades i den södra Allettan under fredagskvällen. I en haltande tabell har det nu blivit en lucka mellan tredjeplacerade Hudiksvall och fjärdeplacerade Kristianstad. I toppen fortsätter Huddinge att vinna och fredagskvällen var inget undantag.

Huddinge – Nybro 4-0.

Huddinge startade klart starkast och öppnade målskyttet redan efter 2.34. Mattias Backholms skott var långt ifrån otagbart och Nybros målvakt, Hugo Fagerblom var nog inte helt nöjd med sitt ingripande. Det var också Huddinge som var spelförande i den första perioden, men Nybro arbetade sig in i matchen allt eftersom. 1-0 stod sig dock till paus och i den andra perioden kunde Huddinge öka på till 2-0. Alexander Anderberg fick bra träff på pucken och fick se sitt direktskott sitta högt bakom Fagerblom.

I den tredje perioden hade Nybro ett par riktigt vassa kvitteringslägen, men Daniel Fahlström agerade stabilt i Huddingekassen och höll tätt. Med fyra minuter kvar att spela kunde Patrik Kallmert avgöra matchen. Kallmert snodde åt sig pucken och förvaltade friläget på bästa möjliga sätt. Avslutet satt kliniskt till vänster om Fagerblom.

Med två minuter kvar att spela lämnade Fagerblom sitt mål, men det slutade med att Dennis Nordström kunde fastställa slutresultatet till 4-0.

Huddinge vann rättvist och spelade med högre fart än Nybro, men det ska nämnas att Nybro skapade en del bra lägen. Däremot hade Nybro inte den effektiviteten som krävs för att kunna hota Huddinge i Björkängshallen.

Huddinge toppar fortsatt Allettan och har nu fem poängs marginal ner till Vimmerby och Hudiksvall, men Vimmerby har en match mindre spelad och Hudiksvall har två matcher färre spelade. Det kan också vara värt att nämna att Huddinge har spelat fem av sina sju matcher på hemmaplan.

För Nybros del går det fortsatt tungt och laget är kvar på åttonde plats i tabellen.

Väsby – Hudiksvall 1-3.

Efter en mållös första period kunde Hudiksvall ta ledningen sex minuter in på den andra perioden genom Johan Nilsson. Det blev den andra periodens enda mål, men i inledningen av den tredje perioden skulle gästerna dubbla sin ledning. Martin Naenfeldt var sist på pucken efter förarbete av Jonas Lindström och Oscar Bergkvist.

Med drygt två minuter kvar av den tredje perioden reducerade Väsby genom Linus Pellfolk, men närmre än så kom man aldrig. Visserligen försökte Väsby få till en kvittering genom att plocka ut sin målvakt, Måns Johansson, men det utnyttjade Adam Seydlitz när han satte 1-3 i tom kasse.

Hudiksvall fortsätter därmed att gå starkt och hakar på i toppen, medan Väsby fortsatt ligger i botten av tabellen.

Vimmerby – Visby/Roma 6-1.

Vimmerby bjöd de 1687 i publiken på underhållning när man körde över Visby/Roma med hela 6-1. Efter att Jesper Kokkonens mål blivit den första periodens enda balja, kunde Vimmerby släppa på handbromsen rejält i den andra perioden och avgöra matchen. 1-0 blev 4-0 på tio minuter efter att Kokkonen nätat på nytt och fått sällskap i målprotokollet av Sebastian Åkesson och Petter Runesson.

Markus Modigs satte 5-0 nästan direkt i den tredje perioden med sitt fjärde mål i Allettan och även om Markus Kinisjärvi reducerade strax därefter var det Vimmerby som fick sista ordet när Sebastian Åkesson gjorde sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 6-1.

Det blev en positiv kväll för Vimmerby som hakar på i toppen. Desto tyngre går det för Visby. Fölusten innebar att fjolårets kvalserielag inkasserade tredje raka förlusten. Samtliga matcher har varit på bortaplan, men facit på dessa tre bortamatcher är noll poäng och hemska 3-21 i målskillnad.

/ Anton Gustavsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *