Två segrar för västserien & två segrar för norrserien under lördagen

Det var norr mot väst under lördagen och det blev sex poäng till norrserien mot sex poäng till västserien.

Piteå – Lindlöven 4-2

Lindlöven reste de cirka 90 milen norrut för att ta sig an det tippade topplaget Piteå i sin fjärde match denna Alletta.
Och det var gästerna som inledde matchen bäst, laget spelade effektivt i den första perioden och såg till att Piteå inte kom till några lägen.
Gästerna fixade dessutom ledningsmålet efter drygt sex minuters spel. Jonatan Augustsson hängde dit trissan bakom Joel Vännström.
Men även om Lindlöven spelade effektivt så var det Piteå som var det spelförande laget och innan perioden var till ända hade Marcus Sandström kvitterat till 1-1.
Även i den andra perioden var det Piteå som var det spelförande laget, skillnaden var att i mittperioden fick Piteå utdelning på sina chanser.
Jonatan Harju satte dit 2-1 efternästan halva perioden och med tre minuter kvar av perioden ökade Joakim Högberg på till 3-1.
Lindlöven såg till att få kontakt i den tredje perioden när Albin Gunnarsson reducerade men det kändes som att Piteå hade full kontroll på händelserna och när August Tornberg skickade in 4-2 med dryga tre minuter kvar var matchen avgjord.
Lindlöven tog sin timeout direkt efter målet men fick aldrig något läge att varken reducera eller kvittera.
För Lindlövens del gäller det att ladda om fort då det är ny match redan under söndagen mot Örnsköldsvik och för Piteå, som befäste sin serieledning väntar ett riktigt toppmöte när laget tar emot Västerås under söndagen.

Örnsköldsvik – Västerås 0-3

Västerås begav sig även dem norrut för att ta sig an Örnsköldsvik och för tredje gången på fem matcher slutade det med att Västerås höll nollan.
Men det var en jämn tillställning mellan lagen, skotten i den första perioden slutade 8-8 och varken hemmalaget eller gästerna lyckades överlista respektive målvakt.
I den andra perioden var det däremot gästerna som var effektivast, laget sköt nio skott men lyckades trots det göra två mål framåt. Morgan Hassel inledde målskyttet efter drygt fem minuter och knappa tre minuter senare ökade hans backkollega Jimmie Jansson på till 0-2.
Örnsköldsvik skapade en hel del chanser men Daniel Wahlberg var omutlig i Västerås-kassen och såg till att gästerna hade en betryggande tvåmålsledning inför den tredje perioden.
I den tredje perioden var det i stort sett spel mot ett mål, Örnsköldsvik gick framåt medan Västerås förtjänstfullt spelade undan puckarna och bevakade sin ledning.
Hemmalaget försökte och försökte men Västerås och Daniel Wahlberg spelade solitt och såg till att Örnsköldsvik aldrig kom riktigt nära.
Med en dryg minut kvar valde tränare Henrik Gradin att plocka ut sin målvakt, Michal Zajkowski, men det slutade som det så ofta gör. Fredrik Johansson skickade in pucken i den tomma målburen med sex sekunder kvar av matchen och fastställde slutresultatet till 3-0 för gästerna.
För Västerås del väntar Piteå under söndagen och för Örnsköldsviks del väntar Lindlöven på hemmais under söndagen.

Kalix – Mariestad 4-1

För serieledande Mariestad väntade en tuff bortamatch på pappret och det visade sig bli en övermäktig uppgift.
Men det var gästerna som hittade målet först, Johan Frick överlistade Jacob Carlsson efter fyra minuters spel.
I den andra perioden var det dock hemmalaget som fick jubla.
Efter knappa elva minuters spel hittade Sebastian Hansson en lucka hos Tobias Sandberg och såg till att matchen var lika på nytt.
När Kalix fick chansen att spela med en man mer efter drygt 17 minuters spel kunde hemmalaget även ta ledningen i matchen.
Felix Olsson var sist på pucken innan den hittade in bakom Sandberg och hemmalaget kunde gå till pausvila i ledning.
Det var en jämn match som utspelade sig i PART-arena och båda lagen bytte chanser med varandra under inledningen av den tredje perioden.
Matchen stod länge och vägde men när Robin Byström ökade på Kalix ledning till 3-1 efter 16 minuters spel gick luften ur gästerna.
Manfred Ehlers fastställde slutresultatet i tom kasse efter 19.24 och Mariestad åkte därmed på sin andra förlust under årets Alletta.
För Mariestads del väntar Boden under söndagen och för Kalix del väntar ny hemmamatch när Skövde kommer på besök under söndagen.

Boden – Skövde 1-5

I Björknäshallen var Skövde på besök och det var gästerna som var bäst, i två perioder.
Den första perioden var Skövde det spelförande laget och skapade en hel del chanser. Den första dröjde dock till det var spelat drygt åtta minuter.
Bodens målvakt, Pavel Krajcovic tvingades utgå efter att ha fått ett skott på halsen efter 8.28 och direkt efter den följande tekningen tog gästerna ledningen.
Hugo Borg hittade en lucka under Carl-David Almqvist och målet gav gästerna mersmak. Henrik Thegel ökade på gästernas ledning i numerärt underläge efter att Kim Johansson gett bort pucken i egen zon och Thegel blivit frispelad av Oskar Forsmark.
I den andra perioden var det spel mot ett mål, Boden sköt och sköt och sköt men gästernas målvakt Tim Hultstrand spelade fenomenalt i kassen och såg till att Skövde kom undan med blotta förskräckelsen från perioden.
Boden fick till en reducering genom Christian Pettersson efter 13 minuters spel men trots 23 skott på mål var det bara ett som letade sig in bakom Skövde-keepern.
I den tredje perioden började hemmalaget bäst men när Hugo Borg skickade in 3-1 för gästerna tog bortalaget över mer och mer.
Christian Pettersson fick en chans att reducera på straff efter drygt åtta minuter men lyckades inte överlista Hultstrand den gången och istället kunde gästerna öka på till 4-1 i powerplay genom Pontus Wikström efter elva minuters spel.
Det blev ganska grinigt i Björknäshallen och domare Thomas Mccarthy hade en hel del att stävja.
Under en av alla utvisningar fastställde Anton Blomberg slutresultatet efter en fin framspelning av Johan Planeby.
För Skövdes del väntar match borta mot Kalix under söndagen och för Bodens del väntar ny hemmamatch när Mariestad kommer på besök under söndagseftermiddagen.