Hemmalagens eftermiddag i västra

Under söndagen spelades en ny omgång av den västra fortsättningsserien och Köping såg till att göra ett ryck i toppen.

Köping – Grums 2-1

Det var en tidig seriefinal som utspelade sig i Köping ishall under söndagseftermiddagen när ettan Köping tog emot tvåan Grums.
Den första perioden var avvaktande i inledningen men Köping fick en bra chans att ta ledningen när laget under nästan 1.40 fick spela fem mot tre men hemmalaget lyckades inte överlista gästernas burväktare Viktor Scherrieble.
Köping skapade en del men gästernas målvakt var omutlig och när sedan Grums fick en chans i powerplay kom istället 0-1.
Henric Höglund skickade in pucken bakom Tomas Rydén och gästerna hade god kontroll på händelserna under slutet av perioden.
I den andra perioden satte Köping högsta fart direkt och fick utdelning tidigt, redan efter 54 sekunder såg Anton Svensson till att matchen var oavgjord på nytt.
Halvvägs in i perioden tog hemmalaget dessutom ledningen, Lars Jinghage gjorde sitt första mål i fortsättningsserien och Köping hade vänt underläge till ledning.
I den tredje perioden blev gästerna mer desperata, gick lite rakare mot kassen och satte ordentlig press mot Rydén men pucken ville inte in. Med knappa två minuter kvar av ordinarie speltid valde Grums att plocka ut Scherrieble för att spela sex mot fem men trots pressen de satte lyckades gästerna inte överlista Rydén en andra gång och Köping såg därmed till att utöka sin ledning i serien till fem poäng.
För Grums del väntar K

umla på hemmais på onsdag och för Köpings del väntar Arboga borta i ett hett derby på fredag.

Forshaga – Enköping 2-1

Även i Ängevi ishall blev det en målsnål tillställning och publiken bjöds inte på mycket sevärdheter.
De fick dock se sitt hemmalag ta ledningen i slutminuten av den första perioden, när Enköpings Andreas Lindquist satt utvisad fixade Calle Kjällström ledningsmålet, hans andra i fortsättningsserien.
Den andra perioden avlöpte i snabb takt med få avblåsningar och perioden blev även mållös trots att båda lagen fick varsin chans i powerplay.
Målen dröjde istället till den tredje perioden. Fem minuter in i perioden kunde Daniel Andersson sätta dit kvitteringen för Enköping men glädjen blev kortvarig för gästerna.
Jonas Johannesson gav nämligen hemmalaget ledningen på nytt bara 47 sekunder efter kvitteringen och trots att Enöping tog sin timeout och plockade ut sin målvakt med 1.25 kvar att spela blev det inte fler mål. Segern gör att Forshaga kliver förbi Grums i tabellen och upp på andra plats bakom Köping.
För Forshagas del väntar nästa match på onsdag kväll då laget beger sig till Surahammar och för Enköpings del spelas nästa match först på söndag då de tar emot Surahammar.

Kumla – Surahammar 4-1

I Kumla var hemmalaget ute efter revansch från lagens första möte under säsongen, då vann Surahammar efter tre mål av Robin Bringsén.
Det var också hemmalaget som hade mest puckinnehav och skapade flest målchanser men Philip Olsson i gästernas mål spelade stabilt under den inledande perioden och det var gästerna som tog ledningen i matchen.
Anton Wingqvist satte 0-1 bakom Tim Harrysson och målet blev det enda som föll under den första perioden, trots att Kumla vann skotten med 14-6.
I den andra perioden fortsatte Kumla att trycka på och i powerplay fick hemmalaget utdelning. Christian Axelsson var sist på pucken innan den gick in bakom Olssons mållinje.
Kumla fortsatte att skapa chanser men Olsson såg stabil ut och tog hand om det mesta som kom fram till honom.
Men under en gyllene minut för Kumla kunde hemmalaget gå ifrån till en tvåmålsledning.
Först satte Oscar Svanberg 2-1 efter 17.59 och och bara 36 sekunder senare kunde Daniel Lindberg öka på till 3-1 och ge Kumla en bra chans inför den sista perioden.
I den sista akten spelade Surahammar upp sig men drog på sig på tok för mycket utvisningar för att ha någon riktig chans att ta sig in i matchen på nytt.
Med en och en halv minut kvar att spela åkte inte mindre än tre Surahammar-spelare ut i utvisningsbåset. En för målvaktsinterference och två spelare för abuse, något som naturligtvis inte får hända när laget jagar mål framåt.
Istället kunde Erik Planeby skicka in matchens sista mål fram till 4-1 i fem mot tre-spel med sex sekunder kvar.
För Kumlas del väntar nästa match borta mot Grums på onsdag och för Surahammars del gäller det att ladda om till på onsdag då Forshaga kommer på besök.