HockeyEttan Norra vår: veckosammanfattning

Serieledarna Vännäs står på full pott efter tre spelade matcher i vårserien och kan se tillbaka på en lyckosam vecka. Man inledde i onsdags med att vinna en tuff bortamatch mot Sollefteå, som man inte lyckades vinna mot under grundserien. Vännästränaren Mattias Lund var nöjd med att Sollefteåspöket nu är bortjagat.

– En mycket skön seger mot ett lag som blivit lite av en mardrömsmotståndare, men vi visade kyla och kunde kontrollera matchen, summerade Lund på Vännäs hemsida efter matchen.

Vännäs följde upp Sollefteåvinsten med att vinna en jämn och välspelad match mot Kiruna hemma i Vännäs Ishall i söndags. Segersiffrorna skrevs till 3-2 efter att Alexander Karlsson gjort 3-1 i öppen kasse med en knapp minut kvar av matchen.

– En välspelad match med bra fart. Det händer mycket hela tiden och det var en stor nerv i matchen hela vägen in i slutet. Vi fick några psykologiskt viktiga mål och vi vågar mycket i tredje perioden, vilket kanske fällde avgörande i vår favör, sa Lund efter matchen.

I Kirunalägret tyckte tränaren Robert Lahti att hans lag blev hårt straffade av ett effektivt Vännäs.

– Vi blir straffade på spelvändningar där vi spelar aningen orutinerat i momenten innan. Vi pressar dem hela vägen trots allt och vi är snubblande nära åtminstone en poäng, summerade Lahti på klubbens hemsida.

Kiruna kunde dock glädjas åt åtminstone en seger under den gångna veckan när man besegrade Norrbottenrivalen Asplöven med 2-5 under onsdagskvällen.

– Det är en fantastisk känsla att få dela den här glädjen med alla de här killarna ikväll, sa Lahti till Kirunas hemsida efter matchen och lyfter fram laginsatsen som den stora anledningen till segern.

– Vi har 22 spelare inne i omklädningsrummet som alla har bidragit på ett eller annat sätt till den här segern.

Även SK Lejon kommer från en fin vecka där man vunnit båda sina matcher och tagit sex poäng av sex möjliga. Det började redan mot Teg under onsdagen, där en svängig tillställning tillslut slutade 3-4 till Skellefteålaget. Lejons tränare Jens Brändström var nöjd över lagets förmåga att inte ge upp trots underläge under stora delar av matchen.

– Matchen mot Teg var en möjlighet för oss att visa att vi vill vara med och slåss i fortsättningsserien. Vi har gjort bättre insatser men efter att ha tappat en 2-0-ledning till underläge 3-2 i sista perioden och sedan resa oss och först kvittera för att sedan avgöra med 28 sekunder kvar är extremt skönt. Det visar en härlig moral att jobba på även när det inte funkar precis som man vill. Vändningen, moralen och de tre poängen är framförallt det vi tar med oss, summerade Brändström på klubbens hemsida.

Under söndagseftermiddagen kom nästa Lejonseger när man vann med 1-0 mot Sollefteå, även det en krigarseger enligt Brändström.

– Vi lyckades vinna mycket tack vare en bra spelande målvakt och ett lag som var beredde att kriga hela vägen. Mycket täckta skott och vilja helt enkelt.