Tre matcher på schemat under onsdagskvällen i Allettan Södra

Tre matcher på schemat ikväll i Allettan Södra. Vi har ett hett möte mellan 1an och 2an från den Östra serien uppe i Glysis, i Hudiksvall då hemmalaget tar emot serieledarna Huddinge. Båda lagen kommer från knappa förluster med uddamålet, från deras sejour nere i de södra delarna av landet, så vi kan förvänta oss två revanschsugna lag. Tidigare möten under säsongen har varit heta, välspelade och i ett högt tempo, där Huddinge gått segrande ur båda mötena, 1-0 senast i Hudiksvall, och 3-2 efter straffar i Huddinge. Lars ”Lillis Lövblom i Hudiksvall säger följande till deras hemsida – Bättre än så här kan det väl inte bli. Vi ska ju möta serieledarna på vår hemmaplan. Och nu känner vi att det är vår tur.

”Lillis” fortsätter – Huddinge går på allt och har en kaxig spelstil och det här är väl två lag som kanske inte direkt älskar varandra. Vi räknar med att det blir hett i kväll också och så hoppas vi att vi ska kunna dra fördel av hemmaplan. Det är ju lite så i den här serien.

Hudiksvall har 13 poäng inför kvällens match, men två matcher färre spelade än Huddinge som leder på 18 poäng. OBS! Notera att Hudiksvalls sponsorer bjuder på fri entré ikväll, och de går för publikrekordet på 1471 personer i Glysishallen.

Oddsen från Svenska Spel

2,44-4,30-2,20

I Vilundahallen tar Väsby emot ett formstarkt Kristianstad, men även hemmalaget har fått lite ordning på spelet, och senaste matchen vann man bekvämt borta mot Valbo efter en stark insats. Kristianstad vann senast i lördags borta mot Dalen med 6-2 och verkar vara på väg mot absoluta toppskiktet i serien, men det krävs fortsatt hårt jobb för att ta poäng i den här serien där lagen är väldigt jämna. Att möta Väsby borta är ingen lätt uppgift även om Kristianstad räknas som favoriter på förhand.

Oddsen från Svenska Spel

4,30-5,00-1,50

Efter fyra raka förluster, men också fyra raka bortamatcher, kommer nu Visby/Roma hem till sin hemmaborg igen, där man tar emot Kallinge-Ronneby. KRIF Hockey har en seger med sig i bagaget efter att vänt 0-2 underläge hemma mot Hudiksvall i söndags till 3-2 seger, och avgörandet med mindre än två minuter kvar. Visby/Roma förlorade senast mot Nybro Vikings med 4-2 och har nu halkat ner under Play Off strecket. Hemmalaget som dragits med en hel del avbräck på sistone får tillbaka Johan Eriksson och även backen Adam Rachidi kan vara spelklar igen enligt Visby/Romas hemsida men Sammy Gustavsson får nog vänta på sin comeback, Ludvig Engsund lär fortsätta i målet. KRIF som har spelat en match mer än Visby/Roma har 8 poäng, mesans Visby/Roma står på 6 poäng, så vi förstår alla att även detta är en mycket viktig match för lagen.

Oddsen från Svenska Spel

2,87-4,45-1,90

 

Tabellen hittar ni här

 

//Stefan Österberg