Borlänge och Piteå onsdagens vinnare i AllEttan Norra

Två matcher stod på menyn i AllEttan Norra under onsdagskvällen. I Borlänge tog hemmalaget emot ett Örnsköldsvik i desperat poängbehov. Gästerna öppnade matchen bäst och under första halvan av den inledande perioden var man det klart bättre laget. Trots förkrossande 5-20 i skottstatistik i Örnsköldsviks favör var det Borlänge som gick till periodvila med en 2-1-ledning och efter det var det Borlänge för hela slanten. Slutsiffrorna skrevs till 6-1 och Borlängetränaren Dennis Hall var nöjd med både insats och poäng.

– Vi gör en bra insats förutom tio minuter i den första perioden. Jag tycker någonstans att vi nöter ned Örnsköldsvik över 60 minuter och är förtjänta de tre poängen, säger Hall till klubbens hemsida.

I Örnsköldsvik tar man med sig en bra förstaperiod men glömmer nog gärna resten av matchen. Nu väntar en veckas matchuppehåll och enligt tränaren Henrik Gradin kommer man försöka samla så mycket energi som möjligt.

– Jag tycker att vi gör en klart godkänd inledningsperiod men sedan viker vi ned oss. Nu har vi matchledigt till kommande onsdag och nu gäller det att vi tar tillvara på den här tiden. Fokus kommer ligga på att samla energi och se till att vi kommer väl förberedda till matchen mot Kalix, summerar Gradin på Örnsköldsviks hemsida.

I gårdagskvällens andra match fortsatte Piteå att visa att man just nu är seriens hetaste lag när man hämtade hem en övertidsseger från mötet med Östersund. Efter två powerplaymål ledde Piteå matchen med 1-2 fram till att Nils Bergström med 45 sekunder kvar av ordinarie tid satte 2-2-pucken för Östersund. Drygt halvvägs in i övertiden kunde sedan Carl Becker skjuta extrapoängen till Piteå som seglade ifrån toppkonkurrenterna i en haltande tabelltopp.