Hudiksvall vände mot Huddinge

Hudiksvall – Huddinge 3-1.

Hudiksvall vann toppmötet mot Huddinge med 3-1 efter att ha vänt underläge 0-1 till seger. Huddinge tog ledningen i slutet av den första perioden. Björn Jonasson gjorde sitt tredje mål i Allettan efter 19.12 och 0-1 stod sig till paus. Med tre minuter kvar av den andra perioden kunde Hudiksvall kvittera genom Oscar Bergkvist

Med 1-1 inför den tredje perioden var det helt öppet om vilket lag som skulle lägga beslag på poängen. Med sju minuter kvar att spela tog Hudiksvall ledningen. Patrik Elfsberg satte det viktiga 2-1-målet och när Huddinge sedan plockade ut Daniel Fahlström med drygt en minut kvar att spela kunde Hudiksvall avgöra matchen. Martin Naenfeldt fick äran att sätta pucken i tom kasse och spika slutresultatet till 3-1.

I och med segern tar Hudiksvall in på Huddinge i toppen av tabellen. Hudiksvall är nu bara två poäng bakom Huddinge och man har spelat två matcher mindre. För Huddinges del var det andra raka förlusten och det var första gången den här säsongen som Huddinge har fölorat två matcher i rad.

Väsby – Kristianstad 1-6.<

/p>

Väsby chockade Kristianstad och tog ledningen redan efter 36 sekunder, men därefter var det roliga slut för hemmalaget. Kristianstad kvitterade tre minuter senare genom Fredrik Hansson och ytterligare tre minuter senare tog man också ledningen. Fredrik Lindblom satte 1-2 för sitt KIK och det greppet om matchen släppte Kristianstad aldrig.

Innan den första perioden var över hann gästerna göra även 1-3 och 1-4 efter mål av Viktor Holmqvist och Jonas Halvarsson. Inför den andra perioden gjorde Väsby ett målvaktsbyte. Måns Johansson fick ge plats för Linus Ryttar och Ryttar höll inledningsvis tätt.

Den andra perioden slutade mållös, men i den tredje fick Ryttar kapitulera två gånger om. Först gjorde Fredrik Hansson sitt andra mål i matchen när han gjorde 1-5 och med sex minuter kvar att spela kunde Mikael Johansson fastställa slutresultatet till 1-6.

Efter 4-2-förlusten mot Huddinge har KIK två raka segrar och hakar på i toppen av tabellen. För Väsbys del ser det ut att bli en kamp om att komma bland de åtta bästa och i efter åtta spelade matcher har man en poäng ner till Visby/Roma som ligger under strecket.

Visby/Roma – Kallinge/Ronneby 1-4.

Det var viktiga poäng som stod på spel när Visby/Roma tog emot Kallinge/Ronneby hemma på Gotland. Inför matchen skiljde det två poäng mellan de båda lagen som inte motsvarat förväntningarna som fanns på lagen innan Allettan.

Efter en mållös första period öppnade det upp sig i den andra perioden. Andreas Nordfeldt gav KRIF ledningen drygt sex minuter in på perioden, men Visby kunde kvittera efter 31.14 genom Nick Hedemyr. Halvminuten efter Nick Hedemyrs kvittering slog dock Andreas Nordfeldt till igen. Nordfeldts 1-2-mål blev periodens.

Den tredje perioden var länge mållös, men med fyra minuter kvar att spela kunde Stefan Söder avgöra matchen. Söders femte mål i Allettan betydde 1-3 till gästerna. Med 21 sekunder kvar av matchen satte Johan Lundgren 1-4 till KRIF som kunde åka hem med tre blytunga poäng i bagaget.

Kallinge/Ronneby har därmed skapat sig en lucka ner till strecket och kan nu blicka uppåt i tabellen, medan Visby/Roma har det fortsatt tungt i botten av tabellen.