Målrik lördag i Allettan Norra

Vill man se mål ska man gå på hockey sägs det, det uttrycket stämde ganska bra i den norra Allettan under lördagseftermifddagen, 32 mål producerades på fyra matcher, ett snitt på åtta mål per match.

Västerås – Boden 4-2

Hemmastarka Västerås tog sig an Boden i en match där gästerna förde stora delar av matchen, Västerås såg förvånansvärt oengagerade ut och Boden visade från start att de inte åkt söderut för att bara spela av matcherna.
Den första akten mellan lagen blev förvisso ganska lam, det verkade som båda lagen mest avvaktade och kände på varandra men i den andra perioden tryckte Boden ner VIK i egen zon gång efter annan och hade det inte varit för duktiga Marcus Dahlbom kunde gästerna mycket väl tagit ledningen.
Istället var det Västerås som gjorde matchens första mål när Niclas Lehmann tryckte in pucken bakom Pavel Krajcovic. Då trodde nog de flesta i ABB Arena att Västerås skulle ta över taktpinnen, men istället gav målet energi till gästerna. Boden gjorde det mesta rätt och sex minuter efter ledningsmålet kom kvitteringen, Jesper Ylivainio satte dit pucken bakom Dahlbom och innan perioden var till ända hade dessutom Sebastian Harila givit Boden ledningen.
Det krävdes ett fem mot tre spel för Västerås i den sista perioden för att överlista Krajcovic för andra gången i matchen. Nyförvärvet från Borlänge, Lucas Venuto avslutade ett fint anfall framspelad av Niclas Lehmann och Fredrik Hetta.
Mindre än tre minuter senare hade Västerås vänt på tillställningen, Johan Skiöld trampade in framför Krajcovic och hängde dit ledningsmålet för hemmalaget.
Samme Skiöld såg även till att punktera matchen med knappt två minuter kvar, på straffslag gjorde han en fint och hängde fint dit pucken bakom en chanslös målvakt.
För båda lagen väntar ny match under söndagen, Västerås tar emot Kalix och Boden beger sig till Lindesberg.

Lindlöven – Kalix 3-6

I Lindesberg var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen i inledningen och gästerna såg mest ut som statister i början, kanske var det resan som satt i benen hos spelarna?
Oavsett så var det Lindlöven som öppnade målskyttet när Linus Lundberg hittade en lucka hos Jacob Carlsson.
Gästerna kom in i matchen ju längre den gick och när laget fick chansen i powerplay kom kvitteringen, Felix Olsson satte dit sitt första för kvällen och såg till att det var oavgjort inför mittperioden.
Lindlöven fick inleda den andra perioden i powerplay efter att Leonard Forselius blivit utvisad i slutet av den första, när sedan Jens Andersson fick sätta sig på botbänken minuten in i perioden fick hemmalaget chansen i fem mot tre och såg till att ta tillvara på den. Tony Pappila gav Lindlöven ledningen på nytt efter 2.55.
Linus Lundberg ökade på till 3-1 efter 7.13 men Kalix replikerade bara tre minuter senare genom Mattias Törnqvist.
Under periodens sista fem minuter klev Felix Olsson fram på nytt, först satte han 3-3 efter 15.50 och med 22 sekunder kvar av perioden satte han dit 4-3 för gästerna.
Dmitri Likhachyov ökade på Kalix ledning till 5-3 sex minuter in i den tredje akten och matchen kändes avgjord. Med en dryg minut kvar att spela fastställde Felix Olsson slutresultatet till 6-3 när han skickade in sitt fjärde mål för dagen i Lindlövens övergivna kasse när de satsade på en extra utespelare.
Under söndagen tar sig Kalix an Västerås på bortais och för Lindlövens del väntar match mot Boden.

Skövde – Borlänge 2-7

Skövde har haft ofantligt svårt mot lagen från den egna serien, laget tog fem poäng i grundserien mot de lag som följde med till Allettan, väl i Allettan har laget inte tagit någon poäng av sina seriekollegor. fem matcher, fem förluster.
Under lördagen hängde Skövde med i två perioder, i den sista visade Borlänge att det är rejäl klasskillnad på lagen.
Men det var hemmalaget som började bäst och tog ledningen, Oskar Back stötte in pucken i nätet bakom en chanslös Marcus Hellgren-Smed efter knappt åtta minuters spel.
Glädjen i hemmalaget blev dock inte så stor, Sebastian Bengtsson kvitterade med ett distinkt skott till 1-1 efter 8.39. Borlänge hade bud på fler mål i den första perioden men Tim Hultstrand stod för ett par svettiga räddningar.
I den andra perioden fick hemmalaget chansen att ta ledningen i powerplay, Alexander Henriksson stötte in en retur från Hellgren-Smed och publiken i Billingehov började nog tro att Skövde skulle kunna få med sig någon poäng. Men Sebastian Bengtsson såg återigen till att hemmalagets ledning inte blev långvarig, strax efter att Skövde blivit fulltaligt överlistade han Hultstrand för andra gången och inför den tredje perioden var det helt jämnt.
Väl där visade gästerna skicklighet och det var rejäl klasskillnad på lagen, Borlänge gjorde vad de ville och hemmaspelarna såg håglösa och förvirrade ut över att det aldrig kom någon timeout.
Sebastian Bengtsson fullbordade sitt hattrick efter 5.39, Nils Eriksson ökade på till 4-2 efter 6.40 och Emil Johansson skickade in 5-2 efter 8.07.
Då var matchen avgjord men Borlänge fortsatte trumma på och med knappt fem minuter kvar ökade Markus Nygren på till 6-2 i powerplay.
Mindre än minuten senare fastställde Sebastian Bengtsson slutresultatet till 7-2 och för Skövdes del vill det till att försöka hitta tillbaka till någon form av koncept under söndagen när Östersund kommer på besök.
Borlänge beger sig tre mil norrut för att ta sig an Mariestad under söndagen.

Mariestad – Östersund 8-0

I Mariestad var det aldrig något snack om var poängen skulle landa, hemmalaget fullständigt krossade Östersund. En magnifik andra period bäddade för segern och siffrorna kunde, faktiskt, varit större.
Erik Olsson satte 1-0 redan efter drygt två minuters spel av den första perioden och Mariestad hade flera vassa chanser, bland annat hade William Pethrus ett skott i ribban.
I den andra perioden var det Mariestad för hela slanten, men det dröjde nio minuter innan 2-0 kom. Ahlbin Hernod fick ett friläge och överlistade Tim Juel.
Knappt fyra minuter senare ökade Mikael Alba på till 3-0 och det verkade som luften gick ur gästerna.
Östersund tog sin timeout men det hjälpte föga, Linus Engqvist fixade 4-0 efter 15.43 och då bytte gästerna målvakt för att få stopp på blödningen men bara minuten senare prickade Oskar Olsson in 5-0 bakom Carl Hjälm.
Dryga minuten senare kom även 6-0 genom Erik Olsson.
Den tredje perioden inleddes med powerplay för Mariestad efter en sen utvisning på Pontus Wernersson-Libäck och hemmalaget behövde bara 38 sekunder, sedan hade Lucas Larsson ökat på till 7-0.
Resterande del blev mest en transportsträcka då båda lagen såg ut att börja tänka på söndagens match.
Men hemmalagets kapten såg till att hamna i målprotokollet innan matchen var över. Filip Thörnqvist avslutade ett vackert anfall när han styrde upp pucken i nättaket bakom Hjälm efter 16.46 och Mariestad såg därmed till att haka på i toppen av tabellen när både Västerås och Borlänge vann sina matcher.
Under söndagen tar Mariestad emot Borlänge i ett hett toppmöte och för Östersunds del finns chansen att revanschera sig för lördagens insats när laget beger sig till Skövde.