Vimmerby ny serieledare i Allettan Södra

Det har varit fem matcher i Hockeyettans Södra Alletta under helgen, det innebar till slut att vi har en ny serieledare i form av Vimmerby HC som genom sin seger under söndagen över Valbo HC, passerade Kristianstad, Huddinge och Hudiksvall i tabellen.

Lördagens matcher slutade med följande resultat:

HC Dalen-Valbo HC 1-5

En ny stark bortaseger av tidigare jumbon Valbo, som genom en bra gameplan och solitt försvarsspel kunde lämna över sistaplatsen i tabellen till Visby/Roma. Målvakten Otto Bäcklin en av matchvinnarna med 36 räddningar.

Kristianstads IK-Nybro Vikings 4-1

Hemmalaget har hittat formen nu, lagom till att Allettan dragit igång. Ny seger, den här gången hemma mot Nybro, som betvingades för tredje gången den här säsongen. Mats Lusth var nöjd tränare i KIK, med både spel och resultat medan Nybros dito Andreas Holfelt var märkbart besviken efter matchen. Firma Hansson/Skinnars stod för vardera två nya poäng för KIK.

Hudiksvalls HC-Visby/Roma 5-4 efter straffar

Målrikt möte i Glysishallen, där fem av målen föll i den tredje perioden. En jämn match där bortalaget Visby/Roma var i ledningen tre gånger i matchen, men Hudiksvall kom hela tiden tillbaka och matchen avgjordes på straffar. Christoffer Persson stod för tre assist i hemmalaget, och Mats Hjort blev tvåmålsskytt. Visbys Einar Engström blev också tvåmålsskytt, varav det andra var kvitteringen till 4-4 med knappt 5 minuter kvar.

Söndagens matcher slutade så här:

Kallinge-Ronneby IF-Väsby IK 3-4 efter förlängning

Hemmalaget på förhand stora favoriter mot ett Väsby som haft det tufft på slutet, men bortalaget började bäst, och efter drygt halva den första perioden hade Väsby skaffat sig en 2-0 ledning. Pontus Karlsson och Andreas Maier målskyttar. Marcus Karlström gav hemmalaget hopp när han i slutet av den första perioden slängde iväg en puck mot mål som en något skymd Måns Johansson inte hann reagera på.

I den andra perioden presenterade sig KRIF Hockeys senaste nyförvärv Juuso Rajala för  Allettanpubliken när han snärtade in kvitteringen. När sedan Johan Lundgren mycket fint kunde lägga in 3-2 i öppet mål efter en genialisk framspelning av Josef Ingman för KRIF så hade man vänt på matchen. Innan periodvilan hann dock Väsby komma tillbaka och Daniel Thelin var målskytten som petade in pucken bakom Isak Edman.

Förlängningen gav ett numerärt överläge efter några minuter för Väsby, och i det efterföljande powerplayspelet slog Johan Sellerstrand till på en retur från Robin Karlssons skott , och den viktiga extrapoängen till Väsby.

Vimmerby HC-Valbo HC 4-1

Valbo kom från en seger borta mot Dalen under lördagseftermiddagen, och mötet mot formstarka Vimmerby blev en tuff söndag för gästrikarna. En mållös första period byttes till en andra period med klart övertag från hemmalaget, och till slut kom 1-0 för Vimmerby, genom målkungen Markus Modigs. Fem minuter senare kom även 2-0 genom Jakob Karlsson när han petade in pucken i en tilltrasslad situation framför Otto Bäcklin i Valbos mål. Markus Modigs gjorde sitt andra mål i matchen i början av tredje perioden, det var ett straffslag efter att Hampus Harlestam dragits ned. Max Pålholm reducerade till 3-1 men med knappa minuten kvar gjorde Jakob Karlsson 4-1 i öppet mål. Skotten vanns klart av Vimmerby 38-23, och smålänningarna seglar upp som ny serieledare, 8 omgångar in i serien.