Hänt i Fortsättningsserien Östra

Den Östra Fortsättningsserien har spelat mellan 4-6 omgångar så långt och här är resultaten från de senaste matcherna:

Nyköping Gripen  –  Wings HC 3 – 4
Nacka HK  –  Sollentuna HC 1 – 4
Tyresö Hanvikens SK  –  Hammarby IF 3 – 4
Nyköpings Gripen  –  IF Vallentuna BK Ishockey 7 – 2
Wings HC  –  Tyresö Hanvikens SK 4 – 2
Hammarby IF  –  Nacka HK 5 – 2
I den tidiga seriefinalen mellan Vallentuna som öppnade med 4 raka segrar och Nyköping Gripen var det de sistnämnda som tog en klar seger med 7-2 hemma i Stora Hallen i Nyköping. Laget som nyligen blivit av med poängkungen Albin Ivarsson-Hamberg till allsvenska Vita Hästen. Johan Mörnsjö stod för 4 poäng i matchen och Nyköping Gripen övertog ledningen i serien på 15 poäng men en match mindre än Vallentuna men lagen har lika många poäng. Är det mellan dessa båda lagen som slaget om seriesegern står?

Wings har två raka segrar när både Nyköping Gripen och Tyresö/Hanviken slagits tillbaka. Nyförvärvet, meriterade Pavel Brendl har varit målskytt i de två senaste matcherna och Christian Blomqvist leder interna poängligan. Wings har dessutom lämnat över sistaplatsen i serien till Tyresö/Hanviken.

Ett annat lag som ståtar på två raka segrar är Hammarby Hockey som genom 4-3 borta mot Tyresö/Hanviken och 5-2 hemma mot Nacka, också lämnade den negativa kvalplatsen och klättrade upp till något säkrare mark i den ytterst jämna serien. Nestor Plarsmo gjorde hattrick senast mot Nacka, och sköt även ett mål i matchen mot Tyresö/Hanviken, vilket gör att han är med i den absoluta toppen av poängligan så långt.

Sollentuna placerar sig i mitten av serien med 11 poäng. 3 segrar och 2 förluster har laget inlett serien med. Imponerande med Sollentuna är att laget endast släppt in 10 mål på de första 5 omgångarna.

Nacka har inte hittat den form som tog dem högt upp i serien före jul, utan en tuff inledning med endast seger borta mot Wings, och därutöver 5 förluster totalt. Det gör att Nacka nu ligger farligt nära det nedre kvalstrecket, endast en poäng före Wings men med en match mer spelad.

Tabellen hittar ni här:

 

//Stefan Österberg