Vännäs fortsatt obesegrade i den norra vårserien

Vännäs går som tåget i den norra vårserien och har fortfarande inte tappat någon poäng under de fem inledande matcherna. I veckan som gick började man med att besegra Asplöven i en svängig match under onsdagskvällen.

– Från tränarögon är det en för hafsig insats. Samtidigt gör vi många bra saker i offensiven och gör fem kassar. Det är en styrka och en konst att kunna vinna denna typen av matcher också så det tar vi med oss, summerade Vännästränaren Mattias Lund på klubbens hemsida.

18-åriga Filip Bergsdorf har tagit för sig mer och mer i Vännäströjan och stod för ytterligare en fin insats mot Asplöven. Bergsdorf bidrog med en assist i matchen och säger själv att det var en rolig match att spela.

– Vi går ut i första och känns lite darriga men sen tar vi kontroll över matchen i andra och spelar stabilt. Det var en rolig match att spela när det böljar fram och tillbaka och blir lite ”Hawaiihockey”.

Vännäs följde upp vinsten mot Asplöven med att besegra SK Lejon i en målrik match i Skellefteå Kraft Arena. Slutsiffro

rna skrevs till 4-7 efter bland annat två Vännäsmål var av Daniel Spigerhäll och Gustav Grundström.

 

Kiruna hade möjlighet att kliva upp på andraplats i tabellen och på allvar ta upp jakten på Vännäs när man i söndags möte Teg. Förstärkta av hemvändaren Anton Tano fick man dock se sig besegrade av ett effektivt Teg som vann matchen med 3-1. Kirunatränaren Robert Lahti var besviken över de tappade poängen.

– Besvikelsen är enorm just nu. Vi har förlorat säsongens viktigaste match och det svider rejält, sa Lahti till Kirunas hemsida och menar att en anledning till lagets svaga insats kan vara den höga frånvaron på spelare den senaste tiden.

– Vi vann inte tillräckligt med man mot man-dueller och vi är inte tillräckligt spetsiga för att vinna matchen. En anledning kan nog vara att vi har haft många spelare borta under en längre tid och att energidepåerna var tomma. Men det är inget att skylla på. Ett bra lag ska kunna klara av de förutsättningarna också, avslutar Lahti.

Även Anton Tano var besviken och hade gärna sett en vinst för sitt Kiruna i sin hemvändarmatch.

– Det känns väldigt tungt just nu. Vi spelade bra i den första perioden men fick inte hål på dem. Vi kom inte riktigt in på målet eftersom de spelar desperat och gör det bra. Sedan fick vi en dipp i början av andra perioden och blev hårt straffade. Men vi spelade ändå upp oss i den tredje perioden som jag tycker att vi dominerar helt, säger Tano.

 

Med Vännäs i ensam serietopp ser dramatiken ut att handla om ned nedre streckstriden som i dagsläget står mellan Sollefteå och Teg. Som av en ren händelse möts lagen under fredagen i Niphallen i vad som är seriens enda match i veckan. Sollefteå har fyra raka förluster i vårserien och Teg kommer med stärkt självförtroende efter segern mot Kiruna senast.

 

Veckans resultat från HockeyEttan Norra vår:

Vännäs-Asplöven 5-3

Kiruna-Lejon 7-2

Lejon-Vännäs 4-7

Asplöven-Sollefteå 4-2

Teg-Kiruna 3-1

 

 

//Marcus Malmsten

Foto: Tommy Sjölund