Grästorp tog första hemmasegern under ordinarie matchtid

Den södra fortsättningsserien har under helgen inlett omgång åtta, även om det var match sju för lagen.
Under lördagen besegrade Helsingborg Tyringe med 5-2 inför drygt 600 åskådare i Tyrs Hov.
Under söndagen lyckades Grästorp ta säsongens första trepoängare på hemmais när laget nollade bottenkollegan HA74.
Tranås tog emot Halmstad och kunde till slut få med sig två poäng.

Tyringe – Helsingborg 2-5

Det var annars hemmalaget som inledde bäst och tog ledningen med både 1-0 genom Khalid Ibrahim och 2-1 genom William Erenrot.
Men gästerna vägrade ge sig och efter en stark tredjeperiod orkade inte Tyringe hålla emot. Helsingborg inledde den sista perioden på ett starkt sätt när de såg till att kvittera till 2-2 redan efter 17 sekunder.
Även om ställningen var 2-2 så kändes det hela tiden som att Helsingborg var tyngre och de skapade ett antal bra lägen att ta ledningen men det dröjde tills klockan tickat upp på 14 minuter innan Dennis Pegenius kunde trycka dit ledningsmålet.
Julius Falkenbäck Bergkvist ökade på gästernas ledning till 2-4 efter 17.43 och mindre än minuten senare kom även 2-5 i powerplay av Daniel Åhsberg. En viktig seger för Helsingborg som fick lite luft ned till lagen under strecket.
För Tyringe var det

såklart en tung förlust och laget har efter helgen tr poäng upp till Grästorp på säker mark.

Grästorp – HA74 2-0

I Åse & Viste Arena i Grästorp lyckades hemmalaget bärga sin första trepoängare för säsongen på hemmais under söndagen.
Det märktes att det var två lag med stukat självförtroende som möttes, passningarna satt väldigt ofta på skridskorna eller en bit bakom den tänkta adressaten.
Grästorp har haft stora bekymmer i sitt powerplay-spel under fortsättningsserien men när laget tidigt fick chansen i fem mot tre pangade Jonas Lönn in ledningsmålet för Grästorp,
När sedan Kim Persson lyckades skicka in en backhand fram till 2-0 knappt sju minuter in i mittperioden kändes det som luften gick ur gästerna.
Samtidigt fick Grästorp lite självförtroende och vågade sig på lite mer än vad som inte varit fallet tidigare, hemmalaget såg ut som att de tyckte om att spela ishockey igen och bjöd inte på någonting i stort sett, Adam Schultz i kassen hade inga större bekymmer att hålla nollan och hade fri sikt på allt.
Tre extremt viktiga poäng för Grästorp i kampen om att slippa kvala sig kvar i Hockeyettan och för HA74 kommer det krävas att laget börjar ta poäng om de vill undvika kvalspelet.

Tranås – Halmstad 4-3 (förlängning)

I Tranås var det toppmöte när ettan tog emot tvåan och det blev precis så jämt som man kunde tro på förhand.
Gästerna inledde piggt och tog ledningen efter fem minuters spel genom Joakim Persson men glädjen blev kortvarig, för bara en och en halv minut senare kunde Filip Pettersson kvittera och två minuter senare fixade Sebastian Ottosson ledningsmålet för Tranås.
Samma Ottosson såg till att bli tvåmålsskytt efter en kvart spelad när han ökade på till 3-1 bakom Adam Ohre.
Halmstad tänkte dock inte ge upp så lätt och fyra minuter in i den tredje perioden reducerade Simon Stark till 3-2 och gästerna lyckades till slut få in kvitteringen bakom Victor Johnson.
Efter en hel drös av kvalitativa målchanser lyckades Jesper Johansson få in pucken till 3-3 i spel sex mot fem. Då återstod det 37 sekunder av ordinarie matchtid och Halmstad fick med sig en poäng från den svåra bortamatchen.
Men i förlängningen var det Tranås som var starkast och Sebastian Ottosson prickade in sitt tredje mål i matchen när han fick ett läge efter 55 sekunder av förlängningen.
Segern innebär att Tranås nu har tre poäng ned till Halmstad på andra plats i kampen om att få spela playoff efter serien.